Членовете на ОПЕК+ се съгласиха да удължат дълбоките съкращения на

...
Членовете на ОПЕК+ се съгласиха да удължат дълбоките съкращения на
Коментари Харесай

ОПЕК+ се съгласява да удължи дълбоките съкращения на производството през следващата година

Членовете на ОПЕК+ се съгласиха да удължат дълбоките съкращения на производството на нефт, в някои случаи до края на 2025 година, до момента в който се борят да укрепят цените на фона на слабото международно търсене и увеличеното доставки от други елементи на света.

След виртуални и персонални срещи в неделя картелът призна, че към момента няма опция да промени позицията си по отношение на съкращенията на производството, почнали през ноември 2022 година, като даде обещание да резервира повече от 3 милиона барела недопечен нефт ще бъдат извадени от пазара до края на идната година. 

Групировката ще възвърне единствено дребна част от лимитираното си произвеждане тази година, откакто осем членове, в това число Саудитска Арабия, Русия, Ирак и Обединените арабски емирства, се съгласиха да стартират да отпускат някои така наречен „ доброволни ” понижава от октомври.

С несигурна вероятност за китайската стопанска система и възходящо произвеждане на нефт от страни отвън алианса ОПЕК+, изключително Съединени американски щати и Канада, страните членки отидоха п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР