Според неотдавнашен анализ, извършен от Glassnode, компания за анализ на

...
Според неотдавнашен анализ, извършен от Glassnode, компания за анализ на
Коментари Харесай

Биткойн на кръстопът: Ще се повтори ли историята?

Според скорошен разбор, осъществен от Glassnode, компания за разбор на веригата, Биткойн е достигнал забележителен стадий в сегашния си пазарен цикъл.

Анализът демонстрира , че има сходства с историческите модели, което повдига въпроси по отношение на опцията за добре познатото събитие, наречено интервал на наново струпване.

Настоящата позиция на Биткойн към границата от $30,000 е основна междинна точка в цикъла от 2021 до 2023 година, както разкрива анализът на Glassnode. Това равнище е било неведнъж тествано в предходни цикли, което демонстрира неговата историческа значителност.

Интересно е, че феноменът на средата на цикъла не е присъщ само за сегашния цикъл. Подобни точки в средата на цикъла са следени в интервалите от 2013 до 2016 година и от 2018 до 2019 година, като демонстрират сравнима динамичност на предлагането.

При състояние че Биткойн се колебае към междинната точка от $30,000, почти 75% от общото предложение се държи в печелившо положение, до момента в който останалите 25% са на загуба. Този баланс сред печеливши и губещи позиции съответствува с равновесните точки, следени в предходни цикли, което допуска евентуална поява на интервал на наново струпване.

Glassnode изяснява, че този баланс от 75% предложение, държано в печеливша позиция, и 25% в губеща позиция съставлява равновесната точка за Биткойн.  

Исторически видяно, в 50% от дните на търговия салдото на облагата към загубата е по-висок, а в останалите 50% – по-нисък. Тези точки на равновесие нормално изискват време, с цел да може пазарът да ги усвои и да се консолидира, като постоянно са съпроводени от търговия в диапазон и волатилност. Тази фаза нормално се назовава “ “.

Понастоящем предлагането, държано на загуба, е намаляло до почти 4.79 милиона броя BTC, достигайки равнища, сходни на тези, следени през юли 2021 година ($30,000), юли 2020 година ($9.2), април 2016 година ($6.5) и март 2016 година ($425).

Glassnode акцентира, че представянето на цената на Биткойн през 2023 година е посочило забележителна резистентност, като оптималното намаляване досега е единствено -18%. Това демонстрира мощно базово търсене на актива и допуска забележителна поддръжка от страна на вложителите.

Анализът на Glassnode също по този начин акцентира приликите сред актуалното рали на възобновяване и тези, следени при предходни цикли. Възстановителните ралита, последвани от сходен по мащаб ход от дъното на цикъла, постоянно са отбелязвали началото на нов повтаряем прогресивен тренд.

Въпреки че може да има изключения, паралелите сред актуалното възобновяване и тези от предишното показват завладяващи благоприятни условия за бъдещата траектория на Биткойн. Докладът на Glassnode приключва с изказванието, че следва да се види дали за превъзмогване на точката на равновесие на сегашния стадий на пазара е нужен сходен нескончаем и волатилен развой.

В резюме, анализът на Glassnode хвърля светлина върху продължаващия пазарен цикъл на Биткойн. Появата на точката в средата на цикъла и познатата динамичност на предлагането демонстрират, че историческите модели може би се повтарят.  

Макар че бъдещето не може да бъде предсказано сигурно, тези прозрения оферират завладяващи благоприятни условия за траекторията на Биткойн.

По време на писането на публикацията цената на BTC е към $30,450, оставайки в комерсиалния диапазон, следен през последните две седмици.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР