Американският производител на електрически автомобили Тесла (Tesla) съобщи днес, че

...
Американският производител на електрически автомобили Тесла (Tesla) съобщи днес, че
Коментари Харесай

Тесла разширява завода си в Германия

Американският производител на електрически коли " Тесла " (Tesla) заяви през днешния ден, че неговият план за разширение на завода му покрай Берлин е бил утвърден от локалните управляващи макар съпротивата на жителите и природозащитниците, съобщи Франс прес.

Компанията съобщи, че е " извънредно удовлетворена " от решението на община Грюнхайде, на към 30 км югоизточно от немската столица, да даде " зелена светлина " на плана.

" Тесла " откри публично завода (единствения в Европа) през 2022 година, откакто в течение на две години се бори с разнообразни пречки да получи всички нужни разрешителни.



През 2023 година компанията разгласи, че има намерение да удвои индустриалния си потенциал до един милион автомобила годишно. Заводът, в който работят към 12 000 души, е ситуиран на повърхност от 400 хектара (ха), а разширението трябваше да обхване 170 ха.

Поради митинги, изключително на природозащитници, които желаеха да се резервира локална гора, мащабът на разширението беше понижен. През март " Тесла "   даже беше принудена краткотрайно да спре производството си поради пожар в електрическа апаратура, за който отговорност пое крайнолява организация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР