Google въведе нов революционен подход в браузъра Chrome. Компанията обяви

...
Google въведе нов революционен подход в браузъра Chrome. Компанията обяви
Коментари Харесай

Гугъл“ въвежда изкуствен интелект в браузъра Chrome

Google вкара нов революционен метод в браузъра Chrome. Компанията разгласи редица функционалности, основани на изкуствен интелект, които ще бъдат забележителна стъпка в основаването на подсъзнателен и комфортен за прилагане интерфейс за известния браузър.

Едно от основните нововъведения е функционалността Tab Organiser. Тя ви разрешава автоматизирано да групирате табовете по сходни тематики, което доста улеснява ръководството на голям брой отворени страници. Функцията се задейства с нормално тракване с десния бутон на мишката и предлага на потребителя да провежда табове, свързани да вземем за пример с онлайн извършване на покупки или четене на вести.

Тази автоматизация прави навигацията доста по-лесна

и ви разрешава да се концентрирайте върху наличието, а не върху ръководството на разделите.

Друго изобретение е захранваната с изкуствен интелект актуализация на Chrome Theme Store. Потребителите към този момент могат да избират изображение, жанр и цветова скица, въз основа на които изкуственият разсъдък ще сътвори неповторима тематика за браузъра Chrome.

Тази функционалност се базира на технология за генериране на текст към изображение,

сходна на тази, употребена в Android за основаване на генеративни тапети, като показва способността на ИИ да трансформира съществени потребителски поръчки в естетически приятни дизайни.

Следващата иновация в интеграцията на ИИ ще бъде Help Me Write, която ще бъде добавена към браузъра идващия месец. Тя ще предлага на потребителите помощ от ИИ за сформиране на текстове във всички текстови полета на уеб страници. Всичко, което би трябвало да извършите, е да щракнете с десния бутон на мишката върху всяко текстово поле и да изберете функционалността. След това ИИ ще ви попита какво желаете да напишете и ще сътвори първа чернова вместо вас. По този метод Help Me Write дава обещание

да опрости процеса на писане на имейли, ревюта за извършване на покупки и отговаряне на предложения.

Изглежда, че браузърът Chrome се обрисува като основна платформа за Гугъл за внедряване на най-новите си разработки в региона на ИИ, в това число модела Gemini и чатбота с ИИ Bard. Въпреки че чатботовете с ИИ са доста известни сега, браузърите остават единственото място, където разработчиците могат да получат достъп до съвсем всичко.

Търсачката на Гугъл към този момент служи като самобитен филтър, през който виждаме интернет,

и компанията се стреми да разшири тази роля, като включи AI в метода, по който търсим и обработваме информация, както и сътворяваме ново наличие.

Докато съперниците на Гугъл, в това число огромни компании като Microsoft и браузъри като Arc и Opera, интензивно интегрират ИИ в своите артикули от към година насам, Гугъл залага на необятното консолидиране на своите принадлежности за ИИ в Chrome, с цел да сътвори по-интуитивно и комфортно потребителско преживяване. Дали този метод на Гугъл е закъснение в конкуренцията за нововъведения или стратегически ход, времето ще покаже. Не се изненадвайте обаче, в случай че скоро откриете ИИ във всеки раздел на браузъра си.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР