Според научно изследване предразположението ни към събиране на ненужни вещи

...
Според научно изследване предразположението ни към събиране на ненужни вещи
Коментари Харесай

10 неща, които останаха в миналото

Според научно проучване предразположението ни към събиране на ненужни движимости и остарели облекла е генетично заложено. Вярно или не, не можем да отречем, че шкафовете ни са цялостни с ненужни неща, които просто сърце не ни дава да изхвърлим. Но понякога се принуждаваме да поразчистим непотребните отпадъци.

Преглеждайки това, което е събрал човек, има възприятието, че тези движимости са от отминала ера, а в действителност някои от тях са спрели да се употребяват едвам преди няколко години. Това ни даде концепцията да подберем някои от неща, които в предишното ни са били значими за нас, само че, които към този момент не използваме, в една много занимателна ранглиста. Ето 10 неща, които останаха в предишното.

 10 неща, които останаха в предишното 1. Хартиените карти

Е, несъмнено, че има и традиционалисти, които избират да търсят някоя улица в чужд град с часове върху хартиената карта, само че въпреки всичко при съществуването на съвременни навигационни системи, за нас картите остават в предходния век.

2. Фотоапаратите с лента

Само с какво неспокойствие чакахме лентата да бъде проявена и да разгледаме фотосите, които сме създали! А какво беше пък разочарованието, когато се окаже, че лентата е осветена… или пък, че позите са свършили!

 10 неща, които останаха в предишното 3. Касетите

Аудио касетите и двукасетъчните касетофони към този момент са в предишното, а с тях и музикалните магазини. Дори CD-тата са на път да изживеят живота си, а музиката на 21 век се популяризира цифрово.

4. Видео

А единствено какъв брой смешни бяха филмите на видеокасети от началото на 90-те, когато целият филм бе дублиран от един единствен човек! И напълно разумно с настъпване нефункционалността на видеото, отмряха и видеотеките.

 10 неща, които останаха в предишното 5. Уличните телефони

Животът на уличните телефони с монети не бе къс, само че с напредъка на технологиите, през днешния ден съвсем всеки човек има мобилен телефон. А някои и по повече.

6. Обявите във вестник

Преди ерата на jobs.bg, всички търсеха работа благодарение на обявите във вестниците. Подчертаваш, ограждаш и след това се обаждаш на посочения телефон…

 10 неща, които останаха в предишното 7. Факс машините

Факс машините – наложителни за всеки уважаващ себе си офис, през днешния ден събират прахуляк в някое мазе или вместилище. А несъмнено част от актуалните офис хора даже не знаят какво тъкмо прави факсът.

8. Разтворимите питиета

Покрай грижата за положителното здраве и хилядите лекарски препоръки, разтворимите сокчета изживяха живота си… За да правят отстъпка място на разтворимите кафе-напитки.

 10 неща, които останаха в предишното 9. Архивиране на дискета

Всички помним черните дискети, на които архивирахме информация. Те си отидоха, с цел да правят отстъпка мястото си на външните твърди дискове и USB флашки.

10. Телефонните указатели

Телефонни указатели, жълти страници – и те остават в предишното, изпълнили своята задача към света. Ако ти би трябвало нещо, просто потърси в нета.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР