Всичко, до което Джеймс Бонд се докосне – напитки, джаджи,

...
Всичко, до което Джеймс Бонд се докосне – напитки, джаджи,
Коментари Харесай

10-те най-добри коли на Джеймс Бонд за всички времена

Всичко, до което Джеймс Бонд се допре – питиета, джаджи, дами – неотложно става икона, само че нищо не притегля толкоз вниманието на публиката, колкото колите на сътрудник 007.

В наши дни сътрудникът обикаля света в по-простички, мощни, само че елегантни машини. Това обаче прави още по-култови автомобилните му желания в предишното, които са неизменима част от неговия сексапил и облик.

Бонд е воин, който може да накара дори Ford LTD да наподобява съвсем мечтан, само че машините от листата пред вас са нещо доста повече. Ето 10-те най-хубави коли на 007 за всички времена.

 10. Aston Martin DB5

Класическият автомобил на Бонд! Макар сътрудникът да е карал няколко разнообразни DB5 през дългата си кариера в интернационалния шпионаж, сребърната DB5 от кино лентата „ Голдфингър “ е онази, която множеството Бонд почитатели помнят.
Тя е първата кола на Бонд в смисъла, който влагаме в това разбиране през днешния ден – първата особено направена от MI6 кола с бронирани стъкла, сменящи се автомобилни номера, вградени бойни оръжия и система за катапултиране на лидера.
Заради присъединяване си във кино лентата този модел на Aston Martin постоянно е именуван „ най-желаната кола на света “ и остава мощно издирван и до през днешния ден. През 2010 година същинската DB5 от кино лентата – тази с модификациите на Кю – е продадена на търг за $4,6 милиона.

 9. BMW Z8

Z8 е неудържимо по-готина от Z3, с която стартира партньорството сред Бонд и BMW. Колата в „ Само един свят не стига “ дава на сътрудник 007 сериозна боева мощност. Този роудстър има титаниева ризница, вградени ракети „ земя-въздух “, поставки за 6 питиета и куп други екстри…
Най-практичната от тях е опцията да бъде ръководен отдалечено от ключодържателя си – нещо, което бавно стартира фактически да се появява в наши дни.
Китайският автопроизводител BYD предлага фамилен седан, който може да бъде задвижван тъкмо по същия метод, въпреки и с доста по-ниска скорост.
Дали пък няма скоро да забележим Джеймс Бонд в китайска кола?

 8. Aston Martin V8 Vantage Volante

И без това крепко изглеждащият модел V8 Volante на Aston Martin става още по-агресивен след тунинг в MI6. В „ Живи светлини “ колата на Бонд получава ракета притежател, маскирани лазери и чифт ски. Като се има поради черния ѝ цвят, това е най-зловещото нещо върху ски в цялата история на киното.

 7. Sunbeam Alpine Series II

Това е най-невзрачната кола на Бонд, само че не тъй като е неприятна, а тъй като няма никакви вградени екстри. Тя обаче е първата му кола въобще и се появява в „ Доктор Но “. Иначе има 80 конски сили и форсира до 100 км/ч за 13,6 секунди… само че въпреки всичко това е преди цялостен половин век.

 6. BMW 750iL

Това возило, с което Бонд се разкарва във „ Винаги ще има на следващия ден “, несъмнено е обичаното на Кю! Достойният му външен тип (както биха се изразили британците) крие солидна боева мощност. Модификациите му включват от режещ кабел, маскиран зад емблемата на автомобила, до разпръсквачка на възпиращи кукички откъм гърба. Но най-впечатляващото в колата е разнообразието от ракети, скрити в покрива ѝ.

 5. Toyota 2000GT

Първата същински екзотична японска кола се постанова по света точно с помощта на наличието си във кино лентата „ Човек живее единствено два пъти “.  Тя и до през днешния ден остава доста търсена с помощта на изключителния си дизайн, напредничавите за времето си технологии и лимитираното си произвеждане.
Известна е и с два любопитни обстоятелството. Първо, моделът 2000GT е създаван единствено затрупан, само че Toyota прави две бройки конвъртибъл кабрио версии особено за кино лентата. Второ, Бонд в действителност не ръководи тази кола – в нея го вози момичето на Бонд, Аки.
Въпреки това, 2000GT е кола, направена особено за Джеймс Бонд – Toyota махат покрива не за друго, а тъй като артистът Шон Конъри, който тогава играе ролята на Бонд, не можел да се побере в общоприетото купе на колата.

 4. Aston Martin Vanquish

Ауспусите на тази кола от „ Не умирай през днешния ден “ като че ли са непосредствено прекопирани от клингонска хищна птица. При рисковите си разходки с нея можете да разчитате още на 12-цилиндров мотор, маскирани зад охладителните ѝ решетки ракети и инсталирани в броните ѝ картечници.

 3. Lotus Esprit

Ако покажете на непряк наблюдаващ Aston Martin DB5, евентуално ще чуете отговор: „ Да, чудесна е “. Но покажете му Lotus Esprit и наложително ще чуете: „ А, това е колата на Джеймс Бонд, която се превръщаше в подводница! “.
DB5 може и да е класическият Бонд-автомобил, само че Lotus Esprit е измежду най-известните и паметни коли на Джеймс Бонд.

 2. AMC Hornet

Обикновено асоциираме сътрудник 007 с английски или най-малко европейски коли. Но ето едно американско изключение от кино лентата „ Мъжът със златния револвер “. Няма ракети, няма ускорители, няма катапултиращи седалки – просто един мощен американски звяр.

 1. Aston Martin DBS

Точно както и самият облик на Бонд, модерният Бонд-автомобил загърбва техническите екстри, с цел да се концентрира в мощното, атлетично осъществяване. С каросерията си от въглеродни фибри, покрити с бронзов цвят, тя вози с изисканост и разсъдък и просто няма потребност да прибягва до оръжия с лазерно ориентиране.
Днешната DBS може и да няма играчките, с които колите на Бонд бяха толкоз занимателни в предишното. Но това е мощна машина, която катери алпийските пътища със същата лекост, с която обикаля равните европейски автомагистрали. 12-цилиндровият мотор и 510-те конски сили ѝ дават опция да избегне нежеланата компания за по-малко време, в сравнение с би ви потрябвало да включите ауспуха в режим „ димка “.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР