Според митническата администрация на Китай (GAC), търговията между Китай и

...
Според митническата администрация на Китай (GAC), търговията между Китай и
Коментари Харесай

БРИКС: Огромен ръст на търговията между Китай и други членки на съюза през Q1

Според митническата администрация на Китай (GAC), търговията сред Китай и други членове на БРИКС е повишена до 1.49 трилиона юана (~$209.7 милиарда) през първото тримесечие (Q1) на тази година, отбелязвайки растеж от 11.3% на годишна база.

Този продан съставлява 14.7% от общата външнотърговска стойност на страната за интервала.

През първото тримесечие на 2024 година Китай означи доста нарастване на износа за Бразилия и вноса от същата страна, надлежно с 25.7% и 30.1% на годишна база. Търговията с Русия също продължи да се уголемява. Освен това търговията на Китай с Индия означи растеж от 8.5% на годишна база, отбелязвайки петото следващо тримесечие на разширение.

Контролирана от страната медия заяви, че износът на Китай за Южна Африка е възлизал на 35.11 милиарда юана през Q1 на 2024 година, до момента в който вносът от африканската нация е достигнал 66.46 милиарда юана.

Износът на китайски артикули за иранския пазар се е нараснал с 15.2% % на годишна база през тримесечието.

GAC акцентира, че търговията сред страните от БРИКС съставлява почти една пета от общия размер на международната търговия.

Официално лице акцентира забележителния капацитет за по-нататъшен напредък на търговията сред страните от БРИКС, което допуска, че алианса може да послужи като катализатор за световното икономическо възобновяване и комерсиалния прогрес.

Струва си да се означи, че блокът БРИКС в този момент включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, дружно с Египет, Обединените арабски емирства, Иран и Етиопия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР