Според действащия в България Закон за движение по пътищата, през

...
Според действащия в България Закон за движение по пътищата, през
Коментари Харесай

МВР: От днес задължително с гуми за зимни условия

Според настоящия в България Закон за придвижване по пътищата, през зимата - от 15 ноември до 1 март, е наложително потреблението на гуми "предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм ".

Препоръчително е потреблението на гуми, чиито механически характерности разрешават потреблението им в зимни условия и надлежно са по-безопасни за водачите и за движещите се с тях пасажери.

За да бъдат понижени произшествията на пътя, от Министерство на вътрешните работи напомнят значимите правила , които всеки от участниците в придвижването би трябвало да съблюдава. Пътното транспортно средство би трябвало да е механически изправно, а велосипедът би трябвало да е с изправни спирачки и звънец. Ако чистачките не работят по време на дъжд или снеговалеж, нямаш право да се движиш с това транспортно средство, безапелационни са от "Пътна полиция ". И допълват, че вериги за сняг се употребяват единствено, когато пътните условия изискват това.

Задължително в транспортните средства би трябвало да има предпазен триъгълник; аптечка; пожарогасител и светлоотразителна жилетка.

За зимата е целесъобразно в автомобила да има също антифриз; резервоарче, заредено с незамръзваща течност за разчистване на стъкла; вериги за сняг; задоволително гориво; зарядно за акумулатор; въже за теглене; одеало.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР