Според 63 на сто от българите пандемията по-скоро разделя, отколкото

...
Според 63 на сто от българите пандемията по-скоро разделя, отколкото
Коментари Харесай

Половината българи оптимисти за края на пандемията

Според 63 на 100 от българите пандемията по-скоро разделя, в сравнение с сплотява нацията пред общата опасност, сочат данни от национално представително изследване на " Екзакта Рисърч груп ", извършено в интервала 6-13 юни. На квотен принцип " лице в лице " са интервюирани 1005 пълнолетни българи в 123 гнезда в 89 обитаеми места на страната.

Хората се оказват разделени на здрави и заболели, млади и остарели, вярващи и невярващи в епидемията, спазващи и неспазващи обществена отдалеченост и така нататък Най-често сходно разделяне прави усещане на жителите на столицата - 73 на 100 от тях са уверени, че пандемията по-скоро разделя, в сравнение с сплотява нацията.

53 на 100 от българите към средата на юни имат вяра, че най-лошото е към този момент зад нас. Четири пъти по-малък е делът на тези, съгласно които най-лошото, обвързвано с епидемията, следва - 13 на 100.

Тезата, че най-лошото е към този момент зад тила ни се споделя основно от хора на възраст до 50 година, от високообразовани респонденти и от поданици на обитаемоте места отвън столицата. Значителен, обаче, се оказва делът на хората, които не могат да преценяват какво следва отсега нататък - 34 %.

Най-неясно изглежда бъдещото разпространение на ковид у нас съгласно ниско образованите и бедните българи, само че и съгласно жителите на София.

В същото време се оказва много висок делът на българите, които декларират, че множеството им познати не имат вяра на информациите за разпространение на ковид - 54 на 100.

Най-често в сходна среда на съмнение към информацията за пандемията се движат младежи на възраст до 30 години, нискообразовани респонденти, както и поданици на обитаемоте места отвън столицата.

Според данните 30 на 100 от интервюираните показват, че имат намерение да отидат на отмора през лятото. Цели 50 на 100 обаче декларират, че няма да почиват. Една пета от интервюираните към момента нямат съответни проекти и евентуално изчакват да има по-голяма изясненост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР