СподелиСилна магнитна бури удари Земята през последните часове, показват уредите

...
СподелиСилна магнитна бури удари Земята през последните часове, показват уредите
Коментари Харесай

Удари ни най-мощната магнитна буря от 20 г. насам

Сподели
Силна магнитна стихии удари Земята през последните часове, демонстрират уредите на Националния институт по геофизика, геодезия и география. Смущенията в магнитното поле доближиха най-високата допустима степен в петък вечерта и през нощта против събота. В първия от почивните дни бурята продължава, и то още веднъж с огромен интензитет. Според експерти това е най-силната магнитна стихия от 20 година насам.

Очаква се тя да се задържи най-малко няколко дни. Феноментът е резултат от серия мощни слънчеви изригвания, които не престават. Организациите, които наблюдават и предвиждат галактическото време предизвестяват за вероятни сривове в връзките.

Неустойчивата геомагнитна конюнктура се отразява и на хората. Метеочувствителните измежду нас усещат главоболие, отмалялост и изнемощялост, липса на централизация.

Красивото лице на геомагнитните стихии са полярните сияния. Такова, и то много картинно, украси небето на доста места по планетата в тъмните часове на петък против събота. У нас цветовете на сиянието уловиха в Северна България.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР