Френската полиция разследва дали оскверняването с графити на Мемориала на

...
Френската полиция разследва дали оскверняването с графити на Мемориала на
Коментари Харесай

Заподозряха българи за оскверняването на мемориала на Холокоста в Париж

Френската полиция проверява дали оскверняването с графити на Мемориала на Холокоста в Париж не е обвързвано с Русия, заяви ДПА.

 Вандалският акт от предходната седмица е опит за дестабилизиране от страна на Москва, оповестиха през днешния ден локални медии, позоваващи се на полицейски източници. Около 10 червени ръце бяха нарисувани със спрей по „ Мемориал дьо ла Шоа “ във френската столица.

Медиите оповестяват, че записите от охранителните камери на мемориала и анализът на данните от мобилни телефони са разрешили на следствието да откри двама българи като вероятни извършители. Те са напуснали Франция на идната заран и са отпътували с рейс за Брюксел.

 Други графити, свързани с Олимпийските игри в Париж това лято, също имат връзка с Русия, заяви полицията.

В края на март изречението „ Внимание, балконът може да падне “, беше изписан със спрей по редица здания. Предупреждението е свръзано с опасенията, че парижките балкони, откъдето ще бъде следена церемонията по откриването на Олимпийските игри на река Сена, може да се срутят.

Франция упреква Русия, че стои зад всеобщото изрисуване на звездата на Давид по фасадите на парижки здания през ноември. Твърди се, че по-късно фотоси от случая са били публикувани в обществените мрежи от съветска пропагандна мрежа, написа Българска телеграфна агенция.

Френският язвителен вестник „ Канар аншене “ заяви в допълнение за проблеми със сателитната навигация на столичното летище „ Шарл дьо Гол “. Инцидентът, който не е обществено разгласен, се счита за сходен на съветски саботажи в Балтийско море.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР