Списанието на руското министерство на отбраната Военна мисъл съобщава, че

...
Списанието на руското министерство на отбраната Военна мисъл съобщава, че
Коментари Харесай

“Всичко ще се случи бързо”. В Пентагона измислиха как “да разгромят Русия”

Списанието на съветското министерство на защитата " Военна мисъл " оповестява, че Пентагонът създава кардинално нови оръжия, които ще разрешат безнаказано да нападат противников стратегически цели. Ще заложат на неядрени сили. За изводите на анализаторите - в материала.

Негативен сюжет

Концепцията за взаимно обезпечено заличаване допуска, че една суперсила, подложена на нуклеарна експанзия от другата, ще има време да сложи своите стратегически сили в цялостна подготвеност и да нанесе ответен удар. Разбира се, би трябвало да открие вражеските междуконтинентални балистични ракети в точния момент. Както Русия, по този начин и Съединени американски щати разполагат с ефикасни системи за предизвестие за ракетно нахлуване – спътници и мощни радари. Те ще разрешат на политическото управление на страната да употребява изцяло нуклеарната триада.

Сред главните цели на държавата-агресор са мини междуконтинентални балистични ракети, бази за атомни подводници, летища за стратегическа авиация, щабове и специфични пунктове за предпазване на муниции. Ако по някаква причина атакуваната страна няма време да нанесе ответен удар, по-голямата част от силите за нуклеарно въздържане ще бъдат унищожени. Няколко десетки останали ракети няма да са задоволителни за непоправими вреди. Освен това някои от тях ще смъкват системи за противоракетна защита.

Вторият сюжет на предполагаем нуклеарен спор с Русия е желан за Съединени американски щати, защото не допуска огромни загуби от тяхна страна.

Авторите на обявата в „ Военна мисъл “ настояват, че за това Пентагонът може да не се нуждае от тежки силозни междуконтинентални балистични ракети и стратегически атомни подводници. Основното нещо е да изненадат Кремъл.

„ В средносрочен проект Съединени американски щати се стремят да имат стратегически неядрени оръжия с малко време на полет до задачата и официално неподлежащи на никакви двустранни или интернационалните ограничавания, чието потребление е допустимо за осъществяване на стратегически нападателни задания “, В публикацията се споделя: „ Тези задания би трябвало да обезпечат провалянето на забележителен брой съветски нуклеарни сили, до момента в който Върховният главнокомандващ не реши да нанесе ответен удар “.

Според изводите на изданието „ това може да се отрази извънредно отрицателно на националната сигурност и ще изисква интензивно противопоставяне на заканите “.

Агресивна идея

Дългосрочните проекти на Вашингтон, съгласно създателите на публикацията, включват основаването на стратегически високоефективни огневи оръжейни системи, работещи на правилото на разузнавателно-ударния комплекс, оръжия с ориентирана сила и други перспективни разновидности.

Междувременно Съединени американски щати ще бъдат ангажирани в някаква междинна конструкция, оборудвана със съществуващи и постъпващи във войските средства за кинетично и некинетично, световно и районно влияние.

" Вече в този момент можем да приказваме за ново високоефективно неядрено средство за въздържане, чиито първи мостри в средносрочен проект могат да влязат във въоръжените сили на Съединени американски щати ", се споделя в публикацията. " Те ще имат боеприпас от системи, способни отчасти осъществяване на дилемите на съществуващите стратегически нуклеарни сили с стандартни бойни глави “, добавя се там.

Американците работят в сходство с военно-стратегическата идея за бърз световен удар, която допуска офанзива с стандартни оръжия на цел във всяка точка на света в границите на един час.

Важен детайл от тази система са хилядите крилати ракети „ Томахоук “, ситуирани на крайцери, разрушители и подводници. Обсегът на пукотевица с тях 2500 километра. Въпреки това, дозвуковата скорост на тази ракета може да не е задоволителна, с цел да удари която и да е цел на планетата за час. И атакуващите кораби не постоянно са в верния радиус на деяние.

Всъщност в Щатите не се крият нападателни проекти. Още през октомври пенсионираният военачалник Дейвид Петреъс, някогашен началник на Централното командване на Съединени американски щати, сподели, че в случай че Москва употребява нуклеарни оръжия в Украйна, Пентагонът ще отговори с неядрена военна реакция.

Разбира се, към този момент Вашингтон не приканва за удари по съветските нуклеарни шахти, само че риториката по този въпрос се ускорява.

Хиперзвуков мотив

В началото на 2010 година американците имаха намерение да разработят балистична ракета с неядрена бойна глава въз основата на елементарни междуконтинентални балистични ракети за бърз удар по Иран и Северна Корея. Но тази концепция бързо беше изоставена. Пентагонът счита, че съветските системи за ранно предизвестие могат да изтълкуват неправилно изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети и това ще докара до пълномащабна нуклеарна война.

В резултат на това те се концентрираха върху хиперзвукови оръжия. Един от първите планове е крилатата X-51A. Обявената скорост е 7500 километра в час. По време на тестванията обаче породиха проблеми и ракетата по този начин и не беше призната на въоръжение.

Въпреки това, тези разработки бяха употребявани за основаване на други хиперзвукови системи - във всички типове въоръжени сили. В рамките на концепцията за бърз световен удар главният вид, който се преглежда, са високоскоростни крилати ракети за подводници от клас " Вирджиния ". Това е част от програмата за стандартен бърз удар.

Пентагонът се надява да получи първите серийни мостри до 2024 година, атомните подводници ще бъдат превърнати в тях до 2028 година До 65 ракети ще бъдат сложени на всяка подводница. С тези ракети ще бъдат оборудвани и най-новите стелт разрушители клас „ Зумварт “.

Освен това Съединени американски щати биха могли да нанесат обезоръжаващ удар от Европа. Още през юни 2020 година немските медии писаха, че на срещата на високо ниво на министрите на защитата на НАТО някои страни от Европейски Съюз са одобрили разполагането на перспективни американски ракети със междинен обхват в стандартно съоръжение.

Обсегът на това оръжие е от 1000 до 5500 километра. Времето за полет до Москва е минимално.

Както знаете, Вашингтон се отдръпна от контракта за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. И единствено няколко седмици по-късно той изпита прототипи на крилата, а по-късно и наземна балистична ракета. Тоест те се приготвиха авансово за изоставянето на Договора за РСМД. Както и да се вдигнат залозите в спора.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР