Всеки знае как да завижда, но не всеки знае как

...
Всеки знае как да завижда, но не всеки знае как
Коментари Харесай

Ето как завистта на приятелките ви пречи на вашето щастие

Всеки знае по какъв начин да завижда, само че не всеки знае по какъв начин да се спре в точния момент.
Излишъкът от това възприятие води до големи проблеми освен за завистника, само че и за обекта на неговата злоба.
Много дами считат, че завистта на приятелките им е индикатор, че са по-добри от тях, т.е., че не е нещо нездравословно, само че това разбиране е неправилно. Факт е, че когато човек завижда, изпитва негативни страсти. И единствено в случай че това не са ваши другари, а някакви непознати, тяхната злоба най-вероятно няма да ви засегне.

Защо завистта е рискова?
Всичко стартира с мислите. Да кажем, че сте се оженили, имате работа, апартамент, деца, кола. Имате си всичко, а приятелката ви си няма нещо. Абсолютно всеки ще обърне внимание на това, само че ще го направи по разнообразни способи.

Усещане за конкуренция
«И аз го желая, тъй че би трябвало да го реализира допустимо най-скоро.»
«Не съм по-лоша от нея, тъй че мога да си намеря брачен партньор и да имам семейство.»
Когато щастието на някой различен е мотивация за вас, апел за деяние, това е обикновено. Можете даже да признаете това. Това е същинско другарство без негативизъм.

Самосъжаление
Това е извънредно, тъй като самосъжалението провокира цяла стихия от отрицателни страсти. Завистта, израстваща от страдание, е необикновено настойчиво нещо. Приятелка, която има отрицателно отношение към себе си и има ниско самочувствие, несъмнено ще ви укорява, че всичко е било по-лесно и просто за вас в живота, макар че това не е правилно.

Яд
Ако приятелката ви е ядосана, тъй като се справяте добре, значи не е наред с главата. Тя като нищо може да е енергиен върколак. Това са доста рискови хора, които излъчват извънредно отрицателна сила, когато всичко върви добре за вас. Може би сте забелязали, че в моменти, когато всичко е ужасно при вас, някои от вашите другари се оправят зле, а по-късно се случва противоположното. Това демонстрира и потвърждава, че индивидът не е ваш другар - той единствено черпи ентусиазъм от вашите неуспехи, компенсира проблемите си и се насища с сила. Може да вярвате или да не вярвате в това, само че е много постоянно срещано събитие. Завистта е рискова, тъй като генерира единствено негативизъм. Тя го предизвиква, тъй като идва след мислите и осъзнаването на непознатия триумф, а не преди него. Когато човек мисли отрицателно за вашите проблеми, това унищожава и него, и вас. Избягвайте такива хора. Именно поради голямата, чудовищна мощ на женската злоба съществува устойчивият мит, че няма женско другарство.

Как завистта убива щастието ви?
Жените се състезават между тях от детството. Може да се преструват, че не са завистливи, само че в реалност просто са раздрани от отрицателното възприятие. И злоба се поражда повече от съревнование, а не от яд. Когато става дума за обич, триумф, външен тип, при дамите страстите изпреварват дейностите. Това води до злоба, която не може да бъде спряна. Отрицателните страсти на вашите другари ви заразяват, даже и да не го виждате. Психолозите споделят, че безусловно всеки човек е предразположен на въздействието на отрицателните мисли на други хора, в случай че поддържа връзка много тясно с източника на тази негативност. Без да се усетите, негативизмът на приятелите ви ще проникне в съзнанието ви, тъй като е доста инфектиран. Приятелките може даже съзнателно да ви вършат разнообразни номера. Понякога се случва просто по този начин, без съответна причина, само че неведнъж виновността е ваша. Спрете да се хвалите с достиженията си. Приятелка, която завижда, лишава самочувствието ви. Самата тя най-вероятно има ниско самочувствие, само че под въздействието на негативизма може да ви накара да се чувствате непълноценни.

Как да разпознаете завистта у приятелката си?
    Тя не слуша, когато говорите за себе си
    Тя не приказва по избрани тематики
    Държи се подправено
    Не се чувствате удобно с нея
    Тя не се интересува от живота ви
    Утешава ви и като цяло става доста дейна единствено когато сте в неволя

Последното е директно доказателство, че тази другарка е енергиен върколак. И се радва, че ви се случват неприятни неща. Всеки завижда, само че не всеки съумява да живее обикновено и пълноценно с това възприятие. Ако животът ви е станал като призрачен сън поради завистта на приятелките ви, тогава би трябвало да спрете да поддържате връзка с тях. Завистта заразява с негативизъм и ви кара да се чувствате отговорни. Ето за какво е належащо да подбирате вярно обществения си кръг. Трябва да сте другари с тези, които са по-добри и по-успешни от вас. Това ще е най-хубавата мотивация да вървите напред и на процедура ви подсигурява цялостна отбрана от злоба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР