Специалното упражнение “Вакуум” се прави сутрин на гладно, като преди

...
Специалното упражнение “Вакуум” се прави сутрин на гладно, като преди
Коментари Харесай

Упражнение, което ще ви отърве от мазнините по корема

Специалното упражнение “Вакуум” се прави заран на гладно, като преди този момент се пият няколко глътки топла вода, изясни Емилия Белчева, основател на SEMMA - функционална изправителна гимнастика и здравен коуч. Упражнението може да се практикува в изправено състояние на тялото или наведени напред, като ръцете са подпрени на краката над коленете, а тялото е съвсем под прав ъгъл, написа zdrave.to.

Как се прави?

Два пъти вършим цикъл от вдишване-издишване и когато сме издишали въздуха, гълтаме корема във вътрешността, все едно вършим вакуум. Задържаме няколко секунди, отпускаме корема и вдишваме доста гладко. Когато вършим упражнението наведени напред и желаеме да вдишаме, се изправяме постепенно и гладко поемаме въздух. Диша се с ребрата. Правят се от 3 до 10 серии, като се усилват последователно.

Това е първият вид на упражнението “Вакуум”. Когато към този момент можете да контролирате коремните си мускули, се прави по-усложнен вид, при който с гълтането на корема, до момента в който е арестуван въздухът, коремът се издува напред и се прибира във вътрешността по няколко пъти. Когато имаме дейна перисталтика на червата, се усещаме добре. 95% от серотонина се отделя в тънкото ни черво. Ако там перисталтиката е забавена, храносмилането ни е нарушено, задържаме фекалии и започваме да се токсикираме и да отичаме. Това е повода да се натрупат мазнини към корема, по бедрата, да има целулит, тъмни кръгове под очите, увисване на лицето и други Затова е значимо да се поддържа добра чревна флора, за което определящо е вярното придвижване на тялото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР