Специалният представител за диалога между Сърбия и Косово Ричард Гренел

...
Специалният представител за диалога между Сърбия и Косово Ричард Гренел
Коментари Харесай

Отложена е срещата за диалога Белград-Прищина във Вашингтон

Специалният представител за разговора сред Сърбия и Косово Ричард Гренел отсрочи срещата в Белия дом, планувана за събота, 27 юни, откакто косовският министър председател Авдулах Хоти го уведоми през днешния ден, че няма да участва.
Гренел съобщи в Twitter, че схваща решението на косовския министър председател да не пристигна във Вашингтон и добави, че работи за смяна на датата на срещата.

Thank you, Prime Minister Hoti. We understand your decision and we look forward to re-scheduling the meeting soon. https://t.co/BNOygifIyY
— Richard Grenell (@RichardGrenell) June 25, 2020
" Разбираме вашето решение и чакаме скоро да проведем нова среща ", написа американският посланик, като добави обявата на Хоти в същия пост.
Косовският министър председател разгласи, че не може да участва на срещата на делегациите на Сърбия и Косово на 27 юни в Белия дом.
Хоти написа в Twitter, че заради обстановката, породена от обвиняването на Специалната прокуратура против Хашим Тачи и Кадри Весели, той е уведомил специфичния делегат, че не може да участва на срещата.
„ Поради новите развития в Прищина с обвиняването, импортирано от Специалната прокуратура, би трябвало да се върна в страната си, с цел да се оправя със обстановката. " Информирах дипломат Гренел, че не мога да участвам на срещата на 27 юни в Белия дом ", съобщи косовският министър председател в изказването.
Припомняме, че Специализираната прокуратура в Хага повдигна обвинявания против президента на Косово Хашим Тачи и още 9 души за убийства и други военни закононарушения. В обвинителния акт се твърди, че Хашим Тачи, Кадри Весели и другите упрекнати обвинени са наказателно " виновни за близо 100 убийства ", съгласно прокурорите. Групата е изправена също пред обвинявания в изтезания, гонене и принудително избиване. Обвиненията са общо по 10 точки.
Вижте още:
Хага попречи на Тачи да стигне до Белия дом. Какво следва за Сърбия и Косово?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР