Специалният пратеник на президента Доналд Тръмп за диалога между Белград

...
Специалният пратеник на президента Доналд Тръмп за диалога между Белград
Коментари Харесай

Тръмп потвърди, че ще посети Сърбия

Специалният делегат на президента Доналд Тръмп за разговора сред Белград и Прищина Ричард Гренел съобщи през днешния ден, че американският президент Доналд Тръмп и щерка му Иванка Тръмп са удостоверили, че желаят да посетят Сърбия, оповестява БГНЕС.

Още след визитата си във Вашингтон сръбският президент Александър Вучич съобщи, че Тръмп е бил доста удивен от поканата му да посети страната. Сега Гренел сподели:  " Президентът Тръмп в действителност е сериозен във връзка с това желание, само че към момента нямаме дати ".

Отговаряйки на въпроса по какъв начин е съумял да го убеди да пристигна в Сърбия, Вучич сподели, че като всеки сърбин той е бил настойчив.

Днес Вучич и министър-председателят Ана Бърнабич на Сърбия се срещнаха с Гренел и изпълнителния шеф на Американската корпорация за интернационално развиване за финансиране (DFC) Адам Болер. След срещата алегорично беше открит офисът на Американската интернационална финансова корпорация за развиване (DFC) в Белград. Директор на офиса ще бъде Джон Йованович.

Президентът Вучич съобщи, че Сърбия има по-нисък % на обществения дълг от 100 пъти по-мощната Германия, оповестява РТС. 

" Ще имаме най-високия ритъм на напредък в Европа “, сподели той във връзка с новата самодейност с DFC.

" Нашият ангажимент към хората в Сърбия е постоянно да съблюдаваме обещанията си. Това е най-голямата делегация, която в миналото е идвала в Сърбия. През идващите 30 дни ще дойдат и представители на други организации, " сподели Гренел.

Президентът Александър Вучич съобщи, че е свършена добра работа както за сръбския, по този начин и за албанския народ.

" Ще строим пътища, железопътни линии, взехме решение една част от нещата с Европейски Съюз, ще продължим да беседваме със Съединени американски щати. Ще стартираме да се договаряме за доста неща “, сподели той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР