Специализираният наказателен съд осъди на три години лишаване от свобода

...
Специализираният наказателен съд осъди на три години лишаване от свобода
Коментари Харесай

Бивш полицейски шеф се оказа бос на каналджиите в Югозапада

Специализираният углавен съд осъди на три години отнемане от независимост с петгодишен изпитателен период и 2500 лв. санкция някогашния служител на реда от Трън Антон Христов за каналджийство. Деянието, за което е наказан Христов, е от лятото на 2014 година, оповестява struma.bg.

Тогава по време на болничен отпуск изпълняващият длъжността шеф на Криминална полиция в пограничното ръководство на Министерство на вътрешните работи Христов с персоналния си автомобил е придружавал микробус, ръководен от престъпно проявен столичанин. В микробуса са открити 10 непознати жители, които трябвало да бъдат трансферирани през нашата граница в Република Сърбия. За „ услугата “ той получил 10 000 лв.. Автомобилът на служителя на реда и микробусът са спрени от Гранична полиция. Веднага след задържането му Христов е освободен от служба.

На 27 юни предходната година в ОДМВР – Перник е получен сигнал от чиновници на Гранично полицейско ръководство – Трън, че към 20,20 ч. пробвали да ревизират автомобил „ Тойота Ленд Крузър”, лидерът на който не се подчинил и избягал. Граничните служители на реда са подали сигнал „ стоп “ в региона на село Вукан, само че автомобилът отпрашил в посока село Стайчовци. По-късно граничните служители на реда разкрили в Стайчовци 25 непознати жители от арабски генезис – 8 мъже, 5 дами и 12 деца.

Незабавно регионът на Трън и Брезник бил блокиран от полицейски чиновници. Тойотата е открита в брезнишкото село Ноевци, там е арестуван и лидерът й. Той се оказал още веднъж някогашният служител на реда Антон Христов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР