Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Трима отиват на съд заради побоя над журналиста Слави Ангелов

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против тримата привлечени към наказателна отговорност като физически причинители на побоя над журналиста Слави Ангелов.

Обвиняемите Н.А, Г.А. и Б.М. са предени на съд по три обвинявания, а точно - за това, че през интервала от януари 2019 година до 23 април 2020 година са се сговорили да правят на територията на страната закононарушения по член 129 от Наказателен кодекс – нанасяне на телесни повреди, за имотно облагодетелстване, за това, че на 17 март 2020 година в София нанесли на Ангелов голям брой телесни повреди, както и за държане на високорискови наркотични субстанции.

С оглед високата степен на социална заплаха на осъществените закононарушения Специализираната прокуратура постави оптимални старания за разкриването и предаването на причинителите на съд в най-кратки периоди.

Обвиняемите Н. А., Г. А. и Б.М. бяха арестувани на 23 април 2020 година Двама от тях все още са с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Спрямо третото обвинено лице, заради влошено здравословно положение, през месец октомври т.г. в началото взетата най-тежка мярка за процесуална насила бе променена в „ Гаранция в пари “.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Главният прокурор Иван Гешев разяснява предадените на съд биячи с пост в Twitter.

" Казах, че похищението против публицист е офанзива против страната и че Прокуратурата ще направи всичко допустимо това брутално закононарушение да не остане безнаказано. Поздравления за Специализирана прокуратура и сътрудниците от Министерство на вътрешните работи ", написа той.

Казах, че похищението против публицист е офанзива против страната и че Прокуратурата ще направи всичко допустимо това брутално закононарушение да не остане безнаказано. Поздравления за Специализирана прокуратура и сътрудниците от Министерство на вътрешните работи.
— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР