Специализираната прокуратура - в Министерство на културата. Причината - изнесеният

...
Специализираната прокуратура - в Министерство на културата. Причината - изнесеният
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата влезе в Министерство на културата

Специализираната прокуратура - в Министерство на културата. Причината - изнесеният от Елена Йончева аудиозапис от 2016 година, уличаващ, по думите й, министър Боил Банов в ощетяване на страната.

Снимка: bTV

На записа, съгласно депутатката от Българска социалистическа партия, се чува гласът на тогавашния заместник- министър на културата и сегашен министър, който желал да опрости наказателна клауза на реализатор на социална поръчка.

Снимка: bTV

Записът е изработен през март 2016, когато Боил Банов е зам.-министър на културата. Темата - ремонтът на Ларгото. От записа, съгласно Българска социалистическа партия, излиза наяве, че се провежда тактика за опрощаване на наказателна клауза в размер на най-малко 700 хиляди лв. поради закъснение на ремонта.

Според левицата думите на записа са от диалог на Банов по телефона, с изпълнителя на поръчката.
Елена Йончева пусна аудиозапис, твърди, че уличава Боил Банов Според депутата от Българска социалистическа партия става въпрос за скица, с която Банов предлага процедурни хватки, с цел да не се търсят неустойки от изпълнителя на ремонта на Ларгото в размер на 700 000 лева
„ Тази спекулация " Ало, Банов съм ", не е схемата на господин Банов, тя е скица на държавното управление на Борисов”, сподели Елена Йончева.

В записа се чува споменаването на името Мечкунов, който съгласно Българска социалистическа партия е началник на плана от страна на министерството на културата.

Опитите на bTV да се свържем с изпълнителите на плана на този стадий, се оказаха безуспешни.
Снимка: bTV

В Mинистерския съвет Боил Банов се отбрани като показа искова молба до Софйския градски съд от януари 2017 година, с която желае изпълнителите да бъдат наказани за наказателна клауза за 36 дни закъснение в размер на 753 796 лв..
Боил Банов: Няма опростени пари, от 4 година съм рекетиран със записи Министърът на културата акцентира, че има заведен иск за ремонта на Ларгото, показа пред медиите и исковата молба
„ От 4 години съм рекетиран с някакви записи, лицето се споделя Ангел Ангелов и беше шеф на дирекция европейски стратегии и планове в МК - Вежди Рашидов го уволни за поредност гафове. Няма опростени пари, няма опростени пари - има заведена искова молба от министерството и сега текат правосъдни каузи. Оставка нямаше по кое време да разпиша, тъй като нямаше време, оставка съм подготвен да подам мигновно, за съм български режисьор не съм се родил министър”, съобщи министърът на културата Боил Банов.

Снимка: bTV
bTV се свърза със упоменатия от министъра чиновник - Ангел Ангелов отхвърля изказванията на Боил Банов.

„ До този миг, като държавен чиновник, в никакъв случай не съм уволняван. Нямам отношение към записи, и изявленията на господин Банов одобрявам като клевета”, сподели Ангел Ангелов.
Главният прокурор се самосезира след записа, пуснат от Българска социалистическа партия Ще бъдат привикани за пояснения всички забъркани лица, ще се изземе документи
Междувременно спецпрокурори влязоха на инспекция в министертсвото.

Още през днешния ден ще стартират разпити на хора, които имат отношение по случая с построяването на Ларгото и последващите дейности на Министерството на културата, показани от Елена Йончева.

Срокът за инспекцията на прокуратурата е два месеца
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР