Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Перник. Задържан

...
Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Перник. Задържан
Коментари Харесай

Акция в Перник, задържаха сина на прокурора

Специализирана полицейска интервенция се организира на територията на Перник. Задържан е синът на пернишкия прокурор, заяви Нова тв.

Последният случай е от 11 юни, когато 18-годишният Васил Михайлов преби и счупи челюстта на 61-годишния някогашен футболист от “Миньор Перник” Румен Андонов. Сигнали за набези от страна на сина на прокурора е имало и преди този момент. Срещу него са формирани 3 досъдебни производства.

В профилираната полицейска интервенция вземат участие чиновници на Групово дело „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “, ОДМВР-Перник и ГДНП.

Кметът на Перник Станислав Владимиров прикани органите на реда да вземат незабавни ограничения за сигурността на града и да убедят хората, че са предпазени.

Целта на полицейската интервенция е определяне, задържане и профилактика на лица от дейния престъпен контингент, набиране на информация за подготвяни или осъществени закононарушения от общ темперамент или нарушавания на публичния ред на територията на града, както и гарантиране на сигурността на жителите, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

По мотив случая от 11 юни на породена междинна телесна щета, полицията прецизира, че на обвинения 18-годишен юноша са формирани три досъдебни производства за разнообразни прегрешения.

На 12 май е формирано досъдебно произвеждане за това, че на 9 април той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първичните процесуално-следствени дейности е получена информация за още три побоя с негово присъединяване - през месец ноември 2021 година в заведение в региона на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 година - наоколо до зала „ Кракра “ в регионалния град.

На 29 май е стартирано друго досъдебно произвеждане, откакто, съгласно данни досега в пернишки ресторант, след зародил побой, младежът е предизвикал междинна телесна щета на 51-годишен перничанин.

На помощ на потърпевшия се притекъл негов другар, който е създал изстрел с въздушен револвер, ранявайки 18-годишния в крайници. При дейностите на място било открито, че младежът е държал нож в ръката си.

Последният случай е от 11 юни, когато е получено известие от столично лечебно заведение за признат при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно произвеждане, в хода на което е открито, че нападението е станало към 14.00 часа същия ден пред заведение в центъра на регионалния град, като на жертвата са нанесени удари в региона на лицето. Като съпричастен е открит 18-годишнят юноша.

Той е арестуван на 12 юни, като по медицински аргументи, е освободен. В хода на следствието са разпитани петима души, приобщени са и записи от охранителни камери.

По информация от Районната прокуратура в Перник, трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо изговаряне, по отношение на разпределянето на наблюдаващ прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР