5 части на израелските сили за сигурност (ЦАХАЛ) са извършили

...
5 части на израелските сили за сигурност (ЦАХАЛ) са извършили
Коментари Харесай

САЩ: 5 звена на ЦАХАЛ са нарушили правата на човека в Западния бряг

„ 5 елементи на израелските сили за сигурност (ЦАХАЛ) са направили съществени нарушавания на правата на индивида против палестинците в Западния бряг преди нападението на Хамас през октомври “.


Това заяви Държавният департамент на Съединени американски щати.

Израел е подхванал коригиращи ограничения във връзка с четири от тези подразделения, което понижава вероятността от наказания от страна на Съединени американски щати. Провеждат се съвещания с Израел по отношение на петото звено, съобщи заместник-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател.

Той отхвърли да разпознава звената, да даде детайлности за злоупотребите или да каже какви ограничения е подхванало израелското държавно управление против тях.

В известия в пресата се показва, че батальонът, наименуван " Неца Йехуда ", формиран най-вече от ултраортодоксални евреи, е упрекнат в злоупотреби.

Той е с бройка към 1000 души и от 2022 година е ситуиран на Западния бряг, който Израел окупира от 1967 година насам.

" След деликатен развой установихме, че 5 израелски елементи са виновни за обособени случаи на груби нарушавания на правата на индивида ", съобщи Пател.

„ Всички произшествия са станали преди нападението на Хамас на 7 октомври и не са били в Газа. 4 от тези единици дейно отстраниха тези нарушавания, което е това, което чакаме от сътрудниците, и е в сходство с това, което чакаме от всички страни, с които имаме сигурни връзки ", сподели представителят./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР