Често къде от мързел, къде за да спестим някоя минута

...
Често къде от мързел, къде за да спестим някоя минута
Коментари Харесай

Изкачването на стълби - ефективен начин за намаляване на риска от преждевременна смърт

Често къде от мързел, къде с цел да спестим някоя минута избираме асансьора пред изкачването стълби. А то е не само лесен, само че и ефикасен метод да дадем принос както към по-добрата си фигура, по този начин и към здравословното си положение.
 Нормално ли е да останем без мирис при нанагорнище на стълби
Нормално ли е да останем без мирис при нанагорнище на стълби

Кога би трябвало да се притесним

Според ново на английски учени от University of East Anglia and Norfolk и Norwich University Hospital Foundation Trust, в случай че постоянно избираме стълбите, това може да понижи риска от пораждане на сърдечно-съдово заболяване и преждевременна смъртност, провокирана от него, с 39% спрямо този при хора, които постоянно избират асансьора.

Това се потвърждава посредством наблюдаване над повече от 480 хиляди доброволци, мъже и дами, на възраст сред 35 и 84 години. Сред тях и като цяло вероятността за гибел по разнообразни аргументи в интервала, в който постоянно изкачват стълби, е с 24% по-ниска. Значително по-малко са случаите и на инсулти и инфаркти.
 Снимка 663080

Качването по стълби е от тези къси, само че интензивни " прояви на физическа интензивност ", както ги назовават учените, които имат потвърдено удобно и разнопосочно влияние върху здравето ни. Затова и не трябва да пропускаме всяка опция да ги включваме в всекидневието си, напомнят от Medical News Today.

Не бива да забравяме и че изкачването по стълби е много по-ефективно упражнение от доста други, тъй като при него, белите дробове и мускулите ни работят по едно и също време. То и е едно ужасно дихателно упражнение, с което насищаме тялото с О2, покачваме пулса и подобряваме кардиореспираторната форма.

Това е и подготовка със противодействие, с която натоварваме разнообразни групи мускули - най-много тези на краката. Тя спомага поддържането на чиста мускулна маса, която пък е обвързвана с метаболизма и регулирането на глюкоза. Освен това подкрепя поддържането на салдото и координацията, които са ни много важни в всекидневието.
 Изкачването на стълби, сърцето, сърдечните заболявания и каква е връзката сред тях
60 стъпала = крепко сърце

Бърз тест демонстрира крепко ли е сърцето ни

Е, май не се нуждаем от повече аргументи да стартираме постоянно да изкачваме стълби, в случай че не сме го правили до момента. Със сигурност ще усетим моменталните изгоди от това физическо упражнение, а за дългосрочните ползи за здравето ни също към този момент сме наясно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР