Специалистите химици у нас застрашително намаляват. В последните години все

...
Специалистите химици у нас застрашително намаляват. В последните години все
Коментари Харесай

11 отличници сред 66 бакалаври дипломира ПУ

„ Специалистите химици у нас застрашително понижават. В последните години все по-малко са и абитуриентите на Химическия факултет, само че по тази причина пък те са все по-ценени ", заяви деканът на Химическия факултет на Пловдивския университет в навечерието на дипломирането на випуск 2017. 

66 бакалаври и 41 магистри ще получат дипломите си през днешния ден на промоция на абитуриентите в Спортната зала на висшето учебно заведение. Тази година измежду бакалаврите се дипломират 11 отличници, от които единият приключва с цялостно отличие. Галилеевата клетва, част от церемониите във висшите учебни заведения в Европа, ще бъде прочетена от първенеца на випуска Виктория Балчева, бакалавър по „ Медицинска химия “. 

Към дипломираните бакалаври и магистри с приветствия ще се извърнат ректорското и деканско управление, представители на „ БИОВЕТ “ АД -  Пещера, Лабораторен център по сигурност на храните „ АЛИМЕНТИ “. Музикален привет ще поднесe група от Центъра за поддръжка за личностно развиване - Общински детски комплекс в град Пещера.
" Гордеем се с нашите ученици, които издигат престижа на факултета и се употребяват с доверието на работодателите. Поздравявам университетския състав за положените старания да построи способени и доста добре готови експерти в професионално направление, в което образованието е скъпо и мъчно, а специалността извънредно виновна. На абитуриентите желаем с безстрашие и решителност да преодоляват компликациите в живота, да срещнат наслада и благополучие в специалността, да са заобиколени от обич, здраве и шанс в фамилиите си. Нека триумфът е заслужената премия за напъните ", пожела в задатък деканът доцент доктор Веселин Кметов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР