На 22 май 2024г., областният управител на Пловдив присъства на

...
На 22 май 2024г., областният управител на Пловдив присъства на
Коментари Харесай

Илия Зюмбилев на награждаването на РУО-Пловдив

На 22 май 2024г., регионалният шеф на Пловдив участва на десетата юбилейна гала по връчването на Годишните награди на Регионалното ръководство на образованието в Пловдивска област, която се организира в Малката базилика в Пловдив.

По традиция преди 24 май институцията връчва призове за сполучлива работа през годината, на педагогическите експерти и шефове като тази година шестима учители и петима шефове от Пловдив и региона получиха награди.

„ За мен е същинска чест да участвам на това събитие в навечерието на най-българския празник. Празник, знак на нашата национална еднаквост, на нашето завещание и на великите достижения на българския дух. Да си преподавател не е просто специалност, а предопределение. Ключова фигура във образуването на нашето бъдеще в лицето на децата ни. Благодаря ви за отдадеността, търпението, мъдростта и моралните полезности, които притежавате и придавате на нашите деца. Знанието е мощ. “ показа инж. Илия Зюмбилев в приветствието си.



На събитието пристъства и Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай като архипастирят на Пловдивска епархия поздрави присъстващите от цялата област учители с Празника на празниците, светлото Възкресение Христово. Митрополит Николай се обърна с въодушевено слово към присъстващите от цялата област учители и изрази поклонението си пред подвига на учителския труд, който е почтено служение на просветата, на образованието, на положителното и потребно познание, и възпитанието на младежта.

Владиката посочи, че учителството не е специалност, а Божествено предопределение, каквото е и апостолското служение, и благослови учителите като почтени следовници на делото на светите братя Кирил и Методий.

На церемонията участваха още началникът на РУО-Пловдив госпожа Иванка Киркова, госпожа Донка Щилянова – шеф на отдел „ Образование “ в Община Пловдив, госпожа Петранка Калоферова – регионален координатор на Синдиката на българските учители, учители, шефове на учебни заведения и детски градини.

Тържеството бе украсено с музикална стратегия на възпитаници от НУМТИ „ Проф. Добрин Петков “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР