Спешни мерки за обезопасяване на района около студентските общежития и

...
Спешни мерки за обезопасяване на района около студентските общежития и
Коментари Харесай

Благоевград предприема спешни мерки за обезопасяване на проблемни места по улиците

Спешни ограничения за обезопасяване на региона към студентските общежития и Югозападния университет в Благоевград желаеха сътрудници на 19-годишната Фатиме Колашова, сподели репортаж на Българска национална телевизия. Момичето почина през вчерашния ден, откакто беше прегазено от камион на пешеходна пътека в региона на общежитията.

Снощи близо 300 студенти се събраха на мястото на случая. Те направиха жива верига с искане в сектора да бъде сложена светофарна уредба или да се построи кръгово кръстовище.

Заради случилото се общинската комисия по сигурност в Благоевград се събра на изключително съвещание, на което бяха набелязали ограничения за обезопасяване на проблематичните места в града. Сред тях са слагането на релефна маркировка на основни сектори и обособяването на еднопосочни улици в центъра.

Тази заран студентите още веднъж се събраха на мястото на случая и направиха жива верига, а след това се насочиха на шествие към постройката на общината.

" Полицията реализира всекидневен непрестанен надзор в целия град, в това число и на кръстовището при злополуката. Явно не е задоволително, откакто се е случило най-лошото. Продължаваме да работим в тази тенденция. Ще засилим инспекциите и контрола, само че най-важното, което желая да знаят всички, е държанието на лидера, усилване на дисциплината, съблюдаване на дисциплината на пътя, с цел да се резервира здравето и живота на хората ", съобщи началникът на " Пътна полиция " в града Данаил Стоицов.

" Трябва да тръгнем от себе си. Всеки от нас би трябвало да си зададе въпроса какво прави като участник в придвижването и като пешеходец, и като лидер. Всеки ден сме очевидци на безумия по пътищата. Трябва дисциплинираност и всички ние да си вършим работата. Не тичам от отговорност. Не споделям, че всичко е идеално. Имаше много оферти от през вчерашния ден за светофар, кръгово. Няма по какъв начин да има построено кръгово кръстовище. Имаме указател, отстраняваме всички сигнали за нередности, ще поставяме хоризонтална релефна маркировка. Можем да мислим за светофарна уредба, само че ще докара до натоварване на ул. " Славянска ", която е една от главните пътни артерии ", сподели кметът Атанас Камбитов пред събралите се.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР