Спътникови снимки, анализирани от Асошиейтед прес, показват, че руският обстрел

...
Спътникови снимки, анализирани от Асошиейтед прес, показват, че руският обстрел
Коментари Харесай

АП: Руският обстрел срещу „Азовстал“ в Мариупол се засилва

Спътникови фотоси, оценени от Асошиейтед прес, демонстрират, че съветският обстрел против металургичния цех " Азовстал ", последната зона под украински надзор в обсадения град Мариупол, се ускорява.

Изображенията на компанията " Планет Лабс Пи Би Си " (Planet Labs PBC), снимани през вчерашния ден, демонстрират, че съсредоточените офанзиви са нанесли огромни вреди на централната постройка на " Азовстал ".

В датиращия от руско време голям комплекс , под който има лабиринт от уреди, способни да устоят на въздушни удари, се укриват към 1000 цивилни и към 2000 украински бойци.

Значението на Мариупол, стратегическо пристанище на Азовско море, се преглежда като решаващо за руснаците от военна позиция.

Публикуването на новите фотоси съответствува с посещаване на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в Украйна, по време на което се чака той да разиска с президента Володимир Зеленски напъните за договаряния с Москва за отваряне на кулоар за евакуация от обсадения регион, отбелязва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР