Спането по-малко от седем часа на ден, особено в работни

...
Спането по-малко от седем часа на ден, особено в работни
Коментари Харесай

5 признака, че се нуждаем от повече сън

Спането по-малко от седем часа дневно, изключително в работни дни, е постоянно срещано табиет при доста хора. Последствията, свързани с неналичието на сън, са съществени и водят до възприятие на отмалялост, стрес и други здравословни проблеми, като да вземем за пример увреждане на когнитивната функционалност или нараснал риск от диабет, рак и сърдечносъдови болести.

Преди незадоволителния сън да се трансформира в хронично разстройство и да докара до други по-сериозни проблеми за здравето, да обърнем внимание на някои сигнали, които тялото ни изпраща и не трябва да подценяваме.

Постоянен апетит

Ако организмът не получи силата, от която се нуждае по време на сън, се пробва да си я набави от друго място - да вземем за пример от храната.

Недостатъчната отмора усилва производството на хормона на глада - грелин , виновен частично за апетита към храни, богати на захари и мазнини. Лошият или незадоволителният сън повлияват и на различен хормон - лептин , който управлява възприятието на насищане.

Емоционално влакче

 Снимка 331798

Емоциите също могат да бъдат изменени от неналичието на сън. Ако ни направи усещане, че в последно време реагираме по друг метод на обстановки, които преди този момент не биха ни повлияли, или че прекосяваме от изключително щастливо положение към дълбока горест, това са ясни признаци, че имаме потребност от повече часове сън .

Губим централизация и еластичност на мозъка

Липсата на сън въздейства директно върху когнитивното показване, написа Hola. Това значи, че главните задания, като справяне с проблеми, взимане на решения или разпределение на времето, стават по-трудни за осъществяване.

Забравяме избрани думи

 Снимка 355428

Постигането на задоволително сън е от значително значение за дълготрайното здравословно положение на мозъка. Сънят е един от инструментите, които мозъкът ни употребява за подсилване на паметта.

Недоспиването въздейства негативно, тъй като когато сме изтощени, по-трудно сътворяваме мемоари.

Чуждо тяло

Емоциите не са единствените, които стават по-трудни за надзор , когато не спим задоволително време - тялото също . Всички сме имали един от тези дни, когато като че ли нищо не ни се получава като хората - препъваме се, разливаме, блъскаме се и така нататък

Когато сме доста изтощени, има спиране на неврологичната функционалност, затова информацията, която доближава до мозъка, не се обработва вярно, и той не контролира придвижванията правилно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР