Съпругата Невена е учила за моделиер-дизайнер. Тя издържа семейството, изработвайки

...
Съпругата Невена е учила за моделиер-дизайнер. Тя издържа семейството, изработвайки
Коментари Харесай

Детенце разцъфна след помощта на “Бригада “нов дом”

Съпругата Невена е учила за моделиер-дизайнер. Тя устоя фамилията, изработвайки прелестни кукли от текстилни материи. „ Мъжът ми пое напълно грижите за Ники: заран го кара в софийско учебно заведение за деца е увреждания, след обяд го връща тук, а през това време аз върша моите хубавици “, изясни Венчето, която открих доста мъчно - мобилният й телефон непрестанно даваше заето.

Да, доста мъчно се свързват хората с мен след излъчването на епизода за строителната бригада и новото начало на нашия живот, което тя обезпечи с ремонта на къщата ни. Десетки сънародници, гледали предаването, звънят, с цел да поръчат кукли, стимулирани от желанията ми към естествените материали и от желанието да оказват помощ финансово на фамилията ми. Много съм признателна, само че не съм в положение да откликна на всички поръчки, тъй като майсторя до последния подробност моите творби на изкуството, някои от които създавам в продължение на няколко, месеца признава дамата със златни ръце. Идеи й подсказват и клиенти. Повечето желаят нещо по-различно, нещо по-особено - кукла, която не наподобява на никоя в света.  

Най-любимо ми е, когато ми поръчат кукла за някое дете, тъй като зная, че то доста ще й се радва и тя постоянно ще е с него “, възкликва Невена. Синдромът на Даун не е спънка 12-годишният Ники да наследи артистичността на майка си - доста обича да свири на пиано и композира лична музика.

Той е жизнерадостно дете, а след излъчването на тв епизода безусловно разцъфна “, добавя майката, пояснявайки, че синът й към този момент желае да свири надали не на всички музикални принадлежности, в това число и на гайда. „ Само гайдата липсва у дома “, декларира тя на фамилния съвет. Засега Ники не възобновява офанзивите, само че не се знае по кое време отново ще се сети за известния национален инструмент. Освен с музика, той се занимава и със спорт - тренира лека атлетика. Резултатите му са положителни, а след ремонта на къщата, където живее, са още по-добри. Понеже е необикновено благополучен, към този момент има лична стая. Има хубава въдица, подарена му от Калин, шефа на бригада „ Нов дом “, който постоянно го взема със себе си на лов на риба. Ники към този момент се развива и в друга област: вижда девойките.

Синът ми споделя, че има две приятелки, които са от неговото учебно заведение, и ги назовава „ моите красиви принцеси “. Той занапред ще пораства, занапред ще се влюбва “, радва се Невена. И поставя точка на диалога ни по този начин: „ Николай е най-важният човек в моя живот. Безкрайно признателна съм на бригада „ Нов дом “, която безусловно го изстреля на по-висока орбита, той се промени, тъй като сърцето му е цялостно с любов и наслада. А щом той се радва, ние с татко му също се радваме, нашето благополучие е голямо. “
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР