Крал Чарлз бавно, но целенасочено се завръща към работните си

...
Крал Чарлз бавно, но целенасочено се завръща към работните си
Коментари Харесай

Принц Уилям и крал Чарлз отбелязват Денят на десанта в Нормандия

Крал Чарлз постепенно, само че целеустремено се завръща към работните си задължения, макар че продължава да се подлага на терапия, обвързвана с раковата му диагноза. По всичко проличава обаче, че той е положително надъхан и даже подготвен за пътувания в чужбина.
 Крал Чарлз и принц Уилям отново ядосаха принц Хари - коя е новата купа на принца на Уелс
Крал Чарлз и принц Уилям отново ядосаха принц Хари - коя е новата купа на принца на Уелс

Бъдещият крал получи това, което брат му не съумя

В началото на юни Чарлз ще се включи в поредност от отбелязвания на годишнината от Деня на десанта в Нормандия през 1944 година - военна интервенция, която води до успеха над нацизма и слагането на завършек на Втората международна война.

Кралят ще бъде подсилен от брачната половинка си Камила, както и престолонаследникът принц Уилям и сестра си принцеса Ан. Всички те ще са част от по-голяма група английска делегация, която ще дойде във Франция.
 Снимка 665001

В нея се включват и 23 ветерани Денят Д, както е известно още събитието, взели присъединяване във военната интервенция. Броят на ветераните от тази значима дата в историята понижава, означават Военновъздушни сили, и напомнят, че преди пет години 255 английски ветерани са се присъединили в отбелязването на годишнината в Нормандия.

Честванията стартират на 5 юни в Портсмут, Англия - градът, от който преди 80 години стартира интервенцията. Там ще дойдат кралят, кралицата и принц Уилям. На същия ден в Нормандия принцеса Ан ще открие скулптура в памет на канадските бойци, присъединили се в интервенцията.

На 6 юни Чарлз и Камила ще посетят английския мемориал във Вер-сюр-Мер с имената на над 20 хиляди бойци под английско командване, починали в Нормандия. пък ще участва на интернационална гала в Сен Лоран сюр Мер дружно с 25 други държавни глави.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР