Социалното министерство и министерството на туризма обмислят мерки в подкрепа

...
Социалното министерство и министерството на туризма обмислят мерки в подкрепа
Коментари Харесай

Екскурзоводите настояват за безвъзмездна финансова помощ за шест месеца

Социалното министерство и министерството на туризма обмислят ограничения в поддръжка на екскурзоводите, които все още не попадат в обсега на нито една от настоящите ограничения за обществено подкрепяне. Събрана е информация за останалите страни, в които има друга форма на поддръжка. Заетите в бранша са към 1412 души. Това разгласи общественият министър Деница Сачева по време на конгрес в София.

По-рано денем туроператори, екскурзоводи и хотелиери излязоха на митинг с гледище незабавно да бъдат направени правила за работата им за идния туристически сезон. Те упорстват и за финансова помощ, с цел да не банкрутират. Представител на Съюза на екскурзоводите посочи, че работещите се нуждаят от безплатна финансова помощ в 6-месечен период.

Сачева разяснява, че мярката "290 лв. " е препоръчано да работи и за туроператорските организации, хотелиерството и за ресторантьорството и добави, че се гледа на бранша "туризъм " в целокупност. По отношение на осигурителните прагове, министърът сподели, че те са се вдигнали за ресторантьорството и е било признато предлагането "за клас 9, в който е най-нискоквалифицираният труд, да се резервира минималната работна заплата ".

Във връзка с оповестеното на форума от министъра по-рано, че мярката "60/40 " най-вероятно ще продължи до края на годината, министърът посочи, че съгласно икономическите фактори, тя може да не продължи тъкмо за всички браншове, само че изрази вяра, че с другите ограниченията - както по оперативните стратегии, по този начин и през държавния бюджет, запазването на работните места няма да е проблем за работодателите. Със сигурност няма да има кумулативно условие да се резервира заетостта за всички месеци от началото на деяние на мярката "60/40 ", тъй като това би означавало да имаме условие за повече от една година, откакто свърши рецесията да се резервира съответното работни място.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР