Социалният министър обеща телевизионно, че ще се изплатят 50 млн.

...
Социалният министър обеща телевизионно, че ще се изплатят 50 млн.
Коментари Харесай

Манолова: От обещаните 50 млн. лв. до затворените фирми стигнаха между 0,5 и 1 млн. лв.

Социалният министър даде обещание телевизионно, че ще се изплатят 50 млн. лева за 50 хиляди души до края на 2020 година, само че раздадените пари са сред 500 хиляди лева и 1 млн. лева Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите в Шумен.

В резултат на затворените стопански действия над 350 хиляди души са наранени и трябваше да бъдат подкрепени с 24 лева или 12 лева дневно. Това са мизерни пари, само че хората не ги получиха и са в цялостна невъзможност. В Шумен хората не са получили поддръжката, само че има утвърдени 336 души, а в Нови пазар има утвърдени 36 души. Колко обаче са разплатени - не е ясно, добави тя.

Парите, които са в бюджета, да са в поддръжка на бизнеса и хората, за зелени дела, а не за приятелския кръг на властта. Безхаберието в пилеенето на националните пари би трябвало да се спре. Видяхме голям брой обекти, които наподобяват като картичка и са хубави, само че не работят. Например, помпената станция, която би трябвало да обслужва част от Шумен, само че сега не действа, акцентира Манолова.

Мерките, които подхваща държавното управление в здравната и икономическата сфера са несъответстващи, в случай че съпоставяме с другите европейски страни. Няма отговор за какво България беше първа по смъртността от ковид в края на 2020 година Не е ясно и за какво са минимум имунизираните в България. Пълен неуспех е да са имунизирани едвам 35 хиляди души, безапелационна е тя.

Цялата поддръжка на Бойко Борисов за бизнеса се състои в 173 млн. лева за дребните компании, а дадоха обещание 1 милиарда лева Останалото е прекачване на едни пари за поддръжка на бизнеса - дадоха обещание се 75 млн. лева, само че нищо не стигна до хората, дадоха обещание други 57 млн. лева за междинните компании, явно същите, само че никой не получи от тях. Сега 57 млн. лева са пренасочени за закрепените разноски на затворените компании, само че и от тях никой не е получил, съобщи още Манолова.

На въпрос по какъв начин ще се подсигурява честността на изборите, Манолова съобщи, че „ Изправи се.БГ “ сплотява старания против изборната машина на ГЕРБ, която краде гласовете на българите. С Отровното трио, Демократична България и партията на Слави Трифонов „ ИТН “ се сплотяваме за общи старания за запазване на изборите, за наблюдаване на изборния развой и за образуване на редом преброяване, добави тя.

Манолова е безапелационна, че ще упорства за пакт за честност на социолозите, да излязат с имената си, а не през медиите, с които са сключили непублични контракти.

Днес внесохме предложение за законодателни промени в Изборния кодекс, с които да се сътвори 32 МИР за българите в чужбина, тъй че да се подсигурява конституционното им право на глас, сподели още Манолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР