Социалистите ще подкрепят искането на прокуратурата за сваляне на имунитета

...
Социалистите ще подкрепят искането на прокуратурата за сваляне на имунитета
Коментари Харесай

БСП и хората на Слави се съюзиха за имунитета на Борисов

Социалистите ще поддържат настояването на прокуратурата за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

" Ще го подкрепим. Единствената законна процедура за дотъкмяване или продължение на по този начин нареченото дело Барселонагейт. Всички знаем от 2020 година, че има такова дело. Законната процедура е точно тази - прокуратурата желае имунитета, този, на който му е пожелан имунитетът, си дава имунитета, в случай че няма терзания. Ако всичко това, което твърди господин Борисов, че няма къща в Барселона, че няма нищо общо с това обвиняване, най-резонният път е да си даде имунитета самичък. Това са го правили десетки народни представители, когато смятат, че са почтени. Когато човек смята, че е отговорен, се крие тук за тези четири стени и си пази имунитета. Нещото, което най-мразят българските жители в политиката, е имунитетът на народните представители ", сподели Свиленски.
-->
От " ИТН " ще поддържат събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, в случай че се стигне до гласоподаване в пленарната зала. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание депутатът Станислав Балабанов и акцентира, че вероятно държавно управление сред първите две обединения няма да бъде подкрепено от парламентарната им група.

" ИТН " сме споделили, че никой не е над закона и в случай че има задоволително доказателства, дали си споделя Радостин Василев или Бойко Борисов, би трябвало да си носи отговорност за дейностите, такова нещо ще подкрепим в зала. Видимо тези две обединения вървят към извънредно уродливо държавно управление, държавно управление, което няма да понесе на нервите на българските жители, ще бъде изметено доста бързо. Затова " ИТН " ще бъде съпротива ", акцентира Балабанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР