Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукКирил Петков, по ирония на

...
Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукКирил Петков, по ирония на
Коментари Харесай

Да се замесва името на Светия отец в проправителствена пропаганда е гавра и светотатство


Соня Колтуклиева, фейсбук
Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
Кирил Петков, по подигравка на ориста министър председател на България, щедро каканиже за диалога “на четири очи ” с папа Франциск във Ватикана.

Според мен, това е недискретно, нетактично и недипломатично.

Светият отец не може да удостовери или да отхвърли казаното на срещата сред двамата.

Папата благославя всички, само че изказванието на Кирил Петков: “Папата благослови нашата работа и сподели, че пътят е верен ” е спекулативно и цели да внуши утвърждение на главата на Римо-католическата черква за активността на държавното управление.

Да се замесва името на Светия отец в проправителствена агитация, да се твърди, че той е поздравил Кирил Петков за “усилията на кабинета за битка с корупцията ”, е подигравка и осквернение!

Това да не е президентът на Руанда?! Или пък вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис, за диалозите с която се разминаха значително мненията на Кирил Петков и известието на Белия дом.

Светият отец не може да бъде приравняван до елементарен министър председател или президент. Не може да се словоблудства на негов тил!

Омръзна ми към този момент. Честно. Диагноза-лечение-санаториум е пътят. А не – публични визити, които се трансформират в безконечен сериал от срамни гафове и откровени неистини. В последна сметка, това нещо не е към този момент търговски пасажер, предлагащ някакви провиотици, а министър-председател на България. Не го осъзнава – не!

П.П. А на бас, че просто Киро това не може да го прочете, камо ли да го произнесе наизуст!

“Българският министър-председател Кирил Петков беседва и с държавния секретар на Светия трон – кардинал Пиетро Паролин. Пред него, министър председателят е подчертал, че Българската страна високо цени, че през последните години някои от най-крупните папски просветителни и научни институции, измежду които Латеранският и Грегорианският университети, Папският източен институт, Папската академия на науките, Папският комитет за исторически проучвания, Апостолическата библиотека и Папският конфиденциален списък и други демонстрираха подготвеност за определяне на съдействие със сродни български институции. ”(прессъобщение на МС)
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР