Сомалия, Кения и Етиопия . Голяма суша заплашва живота на

...
Сомалия, Кения и Етиопия . Голяма суша заплашва живота на
Коментари Харесай

Сомалия, Кения и Етиопия търсят спешна хуманитарна помощ

Сомалия, Кения и Етиопия . Голяма суша заплашва живота на милиони хора в Африканския рог, сигнализира AP.

Очакванията са доникъде на март повече от 6 милиона души в Етиопия да имат нужда от помощ. Консорциумът на неправителствените организации моли страните донори да дават повече средства за повече от 7 милиона души, които се нуждаят от незабавна филантропична намеса в Сомалия, осведоми AP.

В сомалийския район на Етиопия хората са очевидци на невиждано засушаване и дефицит на храна , което поражда незабавна нужда от филантропична интервенция за изхранването на хората там, добавя AP.
 Над 2 млн. души застрашени от апетит поради засушаването в Сомалия
Над 2 млн. души застрашени от апетит поради засушаването в Сомалия

Един от най-сухите сезони от повече от три десетилетия

В резултат на продължителното засушаване хората губят своя добитък и прехранване, пасища няма, а неналичието на храна се отразява на фамилиите в района доста.

По калкулации на UNICEF над 150 000 деца не са в учебно заведение, с цел да оказват помощ в семейството, търсенето на вода и поддържането на добитъка, който замира и оставя хората без прехранване, прибавя AP.

Представител на Организация на обединените нации Джанфранко Ротилиано съобщи на брифинг на Организация на обединените нации в Женева, че без животните хората са обречени да останат без храна и уточни като значима стъпка да се възстановят кладенците, да се създадат нови сондажи и да се достави водата до системите за опазване на здравето и системи за хранене , разяснява AP.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР