Журналисти от Би Би Си са се свързали с MineOne

...
Журналисти от Би Би Си са се свързали с MineOne
Коментари Харесай

САЩ забраняват достъпа на китайски криптоминьори до района на ядрена ракетна база

Журналисти от Би Би Си са се свързали с MineOne Partners и посолството на Китай в Съединени американски щати за коментар.

„ Близостта на недвижимия парцел, който е задгранична благосъстоятелност, до стратегическа ракетна база и съществуването на профилирано съоръжение с задграничен генезис, което евентуално може да улесни наблюдението и шпионските действия, съставлява риск за националната сигурност “, се споделя в изказване на Белия дом.

Решението на президента Байдън да принуди MineOne да продаде земята „ акцентира сериозната роля на стража, която CFIUS извършва, с цел да подсигурява, че задграничните вложения не подкопават националната ни сигурност “, съобщи в изказване министърът на финансите Джанет Йелън.

Сред американските законодатели нараства загрижеността по отношение на китайските покупки на парцели наоколо до чувствителни военни уреди.

Последното изказване на Белия дом идва единствено ден преди администрацията на Байдън да усили внезапно митата върху няколко китайски вносни артикули, в това число електрически автомобили.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР