Солидарност, качество на работа, връзки между поколенията, защита на общия

...
Солидарност, качество на работа, връзки между поколенията, защита на общия
Коментари Харесай

За какво призова папата насред пандемия

Солидарност, качество на работа, връзки сред поколенията, отбрана на общия дом. Това бяха акцентите в словото на папа Франциск пред делегация от членове на Италианската асоциация на кожните химици, които одобри през днешния ден във Ватикана. Отбелязвайки компликациите в областта на труда, усложнени от две години с пандемията, папата прикани да се резервира високо вниманието към справедливостта и сигурността.

„ Кризата може да се одобри като опция за взаимно израстване в солидарността и качеството на работа. Нека образецът и застъпничеството на свети Йосиф ви оказват помощ да не се поддавате на обезсърчението, да подобрите с творчество вашите гении и вашия огромен опит, с цел да продължите напред и да отворите нови пътища “, съобщи папа Франциск

Референтна точка за всички служащи в областта на кожите, Италианската асоциация на кожните химици събира техници, чиновници в дъбилната и багрилната промишленост и от всички компании в доста характерен бранш, в който научните знания и техники се ползват в една антична традиция.

„ Вие сте доста характерна категория служащи, които имат автентичен и характерен принос във великия „ полиедър “ на световното общество. Много е значимо да се събере дружно мъдростта на възрастните хора и ентусиазма на младежите: въобразявам си младежите, които се увличат по един автентичен бранш като вашия, и би трябвало да намерят „ остарели хора от занаята “, които имат да предадат доста освен на техническо, само че и на човешко равнище ", акцентира светият отец.

Припомняйки ранните си години и образованието си в механически институт с химическа тенденция в Аржентина, папата показа, че е непосредствен до категорията служащи, признати на аудиенцията. И най-после, размишлявайки над въздействието върху околната среда от действия, които употребяват химикали за обработка на материали, предопределени за ежедневна приложимост, той не пропусна да насочи вниманието към грижите за общия дом.

„ Много е скъпо основаването на асоциация, тъй като се споделят познания, опит, както и правни и механически актуализации, и по този начин си оказваме помощ взаимно да израстваме дружно в жанр на обществена и екологична отговорност. Това е доста значимо! “, означи още Франциск.

Италианската секция на Международното сдружение на кожните химици е учредена през 1904 година Насърчаване на научната просвета на света на кожата е една от първите цели на тази действителност, която също по този начин се ангажира да основава контакти сред чиновниците в областта на кожната обработка и интензивно подкрепя учебното образование със стипендии в главните италиански дъбилни региони. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР