Софийският градски съд отмени мярката парична гаранция от 3000 лв.

...
Софийският градски съд отмени мярката парична гаранция от 3000 лв.
Коментари Харесай

Съдът определи домашен арест за Андре Токев

Софийският градски съд анулира мярката парична гаранция от 3000 лева на началник Андре Токев и му наложи по-тежка - домакински арест. Решението е дефинитивно и не може да бъде обжалвано. На 30 октомври вечерта Токев беше арестуван, откакто кара автомобил пийнал. Кръвната му проба регистрира съществуването на 1.7 промила алкохол.

Според Наказателния кодекс управляването на автомобил с централизация над 1.2 промила е закононарушение, за което наказването е отнемане от независимост от една до три години. В случая обаче известният готвач към този момент има присъда за същото нарушение и в този момент е застрашен от затвор от една до пет години.

" Съжалявам за случилото се и желая да ви помоля да не ми бъде налагана най-тежката мярка, а като тази на районния съд ", сподели Токев пред Софийски градски съд.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест за Токев, а отбраната твърди, че той е на целодневен режим на работа и няма по какъв начин да се укрие. Адвокат Иван Антонов уточни, че той има непрекъснат адрес, на който живее със фамилията си. " Би бил доста по-полезен за обществото, в случай че бъде отвън ареста ", счита юристът. Той посочи, че в ареста Токев е получил дерматит, като му е необходим специфичен хранителен режим и съблюдаване на прецизни хигиенични привички.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР