Софийският апелативен съд осъди прокуратурата да заплати обезщетение в размер

...
Софийският апелативен съд осъди прокуратурата да заплати обезщетение в размер
Коментари Харесай

Столична адвокатка, оправдана за продажба на бебета, осъди прокуратурата за 30 000 лв.

Софийският апелативен съд осъди прокуратурата да заплати обезщетение в размер на 30 000 лв. на столичната адвокатка Снежина Спасова, която бе упрекната в присъединяване в проведена незаконна група за продажба на бебета, само че бе оправдана.
Още по темата
През лятото на 2015 година Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Цветелина Стоянова - шеф на " Маркетлинкс " ООД - София и маркетингов експерт за съдружие " Надежда за нас 2008 ", че е началник на незаконната група. Като участнички към наказателна отговорност бяха привлечени Снежина Спасова и Тотка Георгиева, хигиенист в частна детска градина " Веселата къща ".

Според обвинението Снежина Спасова, като юрист с опит в региона на осиновяванията, намирала от своя страна български фамилии, които желаели да отгледат дете и били подготвени да платят, с цел да избегнат процедурата по осиновяване.

Юристката изготвяла нужните документи за завеждане на каузи за осиновяване и за припознаването в общините, давала уточнения на фамилиите и на бременните дами какви документи да си извадят и какви пояснения да дадат пред съда за допускане на осиновяването.

След изписването на родилката от болничното заведение, Цветелина Стоянова предавала детето на " новите родители " и прибирала майката в дома си до окончателното привършване на процедурата по осиновяване.

Участничките в незаконната група са разкрити и арестувани от сътрудници на ДАНС на 30 юли 2014 година преди да довършат третия си опит за нелегално осиновяване.

Три години по-късно спецсъдът оправда юрист Спасова и подсъдимата Тотка Георгиева, а Цветелина Стоянова беше наказана на три години и половина затвор. Присъдата беше доказана и на втора инстанция, като съдът изрично отхвърли обвиняването, че адвокатката е намирала фамилиите, които са плащали за деца. В края на 2019 година Върховният касационен съд дефинитивно оправда Спасова и Георгиева, а Стоянова беше наказана условно на 3 години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР