Новата организация на движението в центъра на София отива на

...
Новата организация на движението в центъра на София отива на
Коментари Харесай

Съдът ще решава за промяната на движението в центъра на София

Новата организация на придвижването в центъра на София отива на съд. Делото е заведено от Европейския център за транспортни политики.

Според сдружението дейностите на Столичната община са незаконосъобразни и нарушават разпоредба от 20 декември 2017 година за обмисляне и планиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.

" Документите, импортирани в съда, съдържат точни причини, основани на законовите разпореждания в Република България и тяхното неспазване в съответния случай ", показват оттова.

" С всеки минал час е все по-ясно, че светкавичното ѝ въвеждане не просто основава неудобства и незадоволство за доста поданици и посетители на столицата, а е явна причина за пораждане на произшествия, увеличение на замърсяването на въздуха, мотив за спорове и така нататък ", пишат от ЕЦТП.

Оттам са на мнение, че липсва добре предпазена обосновка за това по какъв начин новите велоалеи и новоразчертаните места за паркиране ще подобрят изискванията за напредване и престой в центъра на София.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР