Вече две години слушаме за специална военна операция на Русия

...
Вече две години слушаме за специална военна операция на Русия
Коментари Харесай

Пешката Украйна! Защо Киев се превърна в заложник на глобалния сблъсък между САЩ и Русия?

Вече две години слушаме за " специфична военна интервенция " на Русия в Украйна, а също и за пълномащабна терористична офанзива от страна на Москва, която цели завладяването на цяла една страна. Дезинформацията идва и от двете страни, защото още през 2014-та година бяха оповестени тайните контракти на Киев и Вашингтон за доставка на големи количества военно оръжие, което по-късно се употребява за войната с Русия, макар че Кремъл стартира публично военните дейности пръв.


Въпросът, който всички обаче си задават, е - за какво му беше належащо на Владимир Путин да стартира една безконечна война с условно другарска страна, в случай, че всичко това непроменяемо ще докара до тежки последствия за самата Русия? 


Отговорът  - пари и власт.

 


Наскоро стана ясно, че Русия и Китай са поставили ръка на Фолкландските острови и са открили, че под тях има големи залежи на петрол, които могат да обезпечат планетата за 500 години напред. И на инат на всички изказвания, че светът минава към зелена сила, истината е, че петролът продължава да ръководи цялата планета. А Москва и Пекин сега са обединени единствено от една цел. - унищожаването на хегемонията на Съединени американски щати. Дори и с цената на Украйна.


Един от най-ефективните способи да бъде отслабена Америка е икономическият. В момента Съединени американски щати безусловно се раздира сред спора в Украйна, рецесията с Израел, а също така и в Мексико не е доста безшумно и умерено. Латинска Америка също е разтърсвана от междуособици, а Ким Чен Ун и Северна Корея от пета страна също основават напрежение. Нищо чудно, че Джо Байдън губи позиции - Америка видимо наподобява изолирана от всички тези проблеми, само че покачвания растеж на битовата и престъпната престъпност вътре в страната, комплицираната политическа конюнктура извън - Вашингтон от ден на ден отслабва, за сметка на Китай и Русия, които имат задоволително енергиен и  материален капацитет, с цел да се оправят с всяка една рецесия. И устояват.


Пешката Украйна

 


Не е загадка, че Путин от дълго време се старае да отслаби хватката на Запада и да ограничи въздействието на Америка в  Европа и Азия. И даже направи стъпки за преодоляване на Африка и Латинска Америка - БРИКС се трансформира и в мотив за приготовление на войната в Украйна. Но във Вашингтон не търпят сходен напън и ударът не закъсня. Буквално на самата граница на Русия беше проведена огромна военна офанзива, а Русия просто реагира, преди военните дейности да се пренесат на нейна територия. Украйна се трансформира в пешка и пленник във войната, макар че двете велики сили имат обща граница и умерено могат да пренесат фронта на военните дейности сред своите граници. Но с цел да лимитират вредите, а в това време да отслабят и една набираща мощ и въздействие славянска страна, Пентагона и Комитет за Държавна сигурност (на СССР) придвижиха спора в Украйна. Горчив удар от страна на сякаш съдружниците, които стремглаво, само че непрекъснато унищожават стопанска система, инфраструктура, политически модел, под претекст, че оказват помощ на страната да се отбрани от Русия.


От друга страна Владимир Путин в никакъв случай не е криел желанието си да усили териториалната мощност и въздействието на Русия, тъй че за какво да не се възползва от създалата се обстановка и да анексира нови територии. Силна Украйна не устройва и Москва, защото това би отслабило и нейното въздействие в района. Така, с безмълвната поддръжка на Китай и сякаш, воювайки против терористи, Русия съумя да придвижи войната със Съединени американски щати единствено на един фронт, освен това минимизирайки личните си загуби. За сметка американските, натовските и украинските военни. Защото за никого не е загадка, че европейски бойци към този момент са на територията на Украйна и водят война с Русия. Но без необикновен резултат.


Изходът?

 


Владимир Путин към този момент сподели, че трансформира войната в икономическо оръжие и в действителност ще го употребява, с цел да стабилизира стопанската система на страната си. Отделно от това, Русия не е лимитирана в комерсиалните си връзки и в доста страни по света имат интерес да търгуват с Москва. От което губят главно страните от Европейски Съюз, които са принудени да поддържат сякаш мироопазващата Америка.

Предполага се, че президентските избори в Съединени американски щати през ноември ще решат всичко. Ако Тръмп завоюва и подреди прекъсване на износа на американско оръжие за Украйна, Киев просто ще капитулира, без значение от декларациите на Макрон за натовски войски в страната. Украйна ще претърпи евентуално и териториални загуби, а също така ще бъде принудена да одобри и извънредно неизгодни условия в мирния контракт. Русия ще си подсигурява най-малко 4 години успокоение, а Европейски Съюз ще би трябвало да употребява целия си дипломатически потенциал, с цел да възвърне комерсиалните си връзки с две от най-големите страни в света. Защото, без значение от амбициите за зелена стопанска система, материална и финансова самостоятелност, съюзът е пред заличаване, тъй като губи запаси, пари и благоприятни условия да се развива. И или ще бъде обхванат от по-силна организация, или ще се разпадне…
 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР