Влагата у дома е сериозен проблем. Контролът на влагата е

...
Влагата у дома е сериозен проблем. Контролът на влагата е
Коментари Харесай

Топ трикове как да се справим с влагата у дома

Влагата вкъщи е сериозен проблем. Контролът на влагата е целогодишен проблем за множеството, в случай че не и за всички, притежатели на жилища. Постоянните опити да се откри щастливата среда за мокрота са изтощителни. И в случай че пробвате случайни препоръки и трикове, които сте намерили в интернет, може в никакъв случай да не намерите отговора.

За благополучие сме съставили лист с най-ефективните и ефикасни способи за понижаване на равнищата на влага във вашия дом. Преди да стартираме, дано да разгледаме какво съставлява контролът на влагата и за какво е значим.

Контролът на влажността е един от основните фактори за здравословно вътрешно пространство.

Ето 10 метода за ефикасна битка с влагата вкъщи:

Какво е надзор на влагата?

 влагата вкъщи Топ трикове по какъв начин да се оправим с влагата вкъщи фотография: pixabay

Контролът на влагата вкъщи или контролът на влажността е тъкмо както звучи! Целта е да контролирате равнищата на влага във вашия дом посредством увеличение или понижаване на вътрешната мокрота до мечтаното равнище на закрито.

Има разнообразни способи за това, в това число потреблението на устройства за навлажняване и изсушаване, климатизация и вентилация. Като цяло контролът на влагата оказва помощ на притежателите на жилища да реализират по-здравословно вътрешно пространство.

Защо контролът на влагата е значим?

Когато влажността на закрито надвиши несъмнено равнище или е надалеч под идеалната, вашето здраве страда.

Например, притежателите на жилища могат да изпитат нараснали признаци на алергия и, главоболие, кашлица или проблеми със съня.

И притежателите на жилища могат да виждат плесен и мухъл, водни петна и изкривени мебели наред с други вреди. За благополучие, всички тези проблеми се заобикалят с надзор на влагата вкъщи.

Как да се отървем от влагата в къщата?

1. Поддържайте 40–60% мокрота на закрито

 влагата вкъщи Топ трикове по какъв начин да се оправим с влагата вкъщи фотография: pinterest

Казали сме го веднъж… или два пъти… може би повече, само че ще го кажем още веднъж!

Идеалният диапазон на мокрота на закрито е 40-60%. Когато влажността се повиши над или падне под този диапазон, вашето здраве и домът ви са изложени на риск.

Ако не знаете къде попада вашият дом в спектъра, инвестирайте в екран за качество на въздуха в пространствата. В допълнение към предаването на информация за влажността, IAQ мониторите дават информация за температурата, въздушния поток и замърсителите. Интелигентните монитори за качество на домашния въздух могат даже да доставят тази информация на свързани устройства, което прави контрола на влагата вкъщи още по-лесен.

2. Коригиране на течове

 влагата вкъщи Топ трикове по какъв начин да се оправим с влагата вкъщи фотография: pinterest

Това може да наподобява явно, само че въпреки всичко ще го разбираем.

Течовете разрешават на водата да се събира в зони, повишавайки равнищата на влага и излагайки дома ви на евентуални вреди от вода. Освен че поврежда дома ви, непотребната вода, която се е събрала, в последна сметка се изпарява, създавайки мокрота.

Течовете са дребен, само че мощен проблем, който може да трансформира дома ви в задушно тресавище. Коригирайте течовете, с цел да се справите с влагата вкъщи.

3. Увеличете вентилацията на кухнята и банята

 влагата вкъщи Топ трикове по какъв начин да се оправим с влагата вкъщи фотография: pinterest

Най-общо казано, кухните и баните имат смукателни вентилатори. Изпускателните вентилатори са локализирани механични вентилационни системи или устройства за точкова вентилация.

Влажността се създава посредством ежедневни действия като готвене или душ и няма къде да отиде. Изпускателните вентилатори насочват непотребната влага навън, като предотвратяват натрупването на влага в тези постоянно плътни зони.

Като тактика за надзор на влагата вкъщи, уверете се, че тези локализирани вентилатори са в редовност!

4. Вентилирайте сушилните за облекла навън

 влагата вкъщи Топ трикове по какъв начин да се оправим с влагата вкъщи фотография: pinterest

Ако вашата за облекла не излиза непосредствено навън, имате сериозен проблем в ръцете си!

Когато мокрите облекла и топлината се подават едно към друго, сушилнята освобождава мокър въздух. Ако вентилационният отвор не е ориентиран на открито, цялата тази мокрота се освобождава на закрито. За благополучие, това е елементарно решение.

HVAC механик може да пренасочи вентилационния отвор и домът ви ще бъде студен и изсъхнал за нула време. По този метод ще се справите с влагата вкъщи.

5. Намалете броя на стайните растения

 влагата вкъщи Топ трикове по какъв начин да се оправим с влагата вкъщи фотография: pinterest

Противно на общоприетото разбиране, стайните растения не са краят на всичко за качеството на въздуха в пространствата.

Всъщност стайните растения постоянно понижават качеството на въздуха в пространствата или въобще нямат резултат. Освен това стайните растения способстват за влажността посредством развой, наименуван евапотранспирация.

Това е композиция от изпарение и транспирация. Изпаряването става, когато водата се изпари от почвата. Транспирацията поражда, когато водата се изпари от стъблата, листата или цветята на растението. По този метод премахването на стайни растения ще понижи равнищата на влагата вкъщи!

6. Използвайте климатик, когато равнищата на мокрота навън са високи

 влагата вкъщи Топ трикове по какъв начин да се оправим с влагата вкъщи фотография: pinterest

Знаете ли, че климатиците имат свойства за обезвлажняване? Процесът на изстудяване изисква топъл въздух да се движи през изпарителна намотка, която отстранява влагата от топлия въздух.

Така топлият въздух става студен и непотребната влага се отстранява от дренажен съд за кондензат. Оставате с студен и изсъхнал въздух, който основава удобна атмосфера, изключително в топли и влажни дни. Това ще ви помогне да се отървете от влагата вкъщи.

7. Отопляйте всички стаи през зимата

 влагата вкъщи Топ трикове по какъв начин да се оправим с влагата вкъщи фотография: pinterest

Непропорционалното отопление на дома ви в опит да спестите сила и пари в действителност има противоположния резултат.

Например, в случай че желаете да отоплявате единствено спалнята и всекидневната си, ще би трябвало да пандизите вентилационните отвори във всяка друга стая. Стаите със затворени вентилационни отвори ще изпитат фрапантно намаление на температурата.

Вашата пещ би трябвало да работи по-усилено, с цел да поддържа топлината на спалнята и хола ви, защото леден въздух от други стаи прониква. В допълнение към евентуалната щета на системата, мебелите могат да се изкривят, може да се образува лед по прозорците, подовете могат да се напукат, тръбите могат да замръзнат, а влагата вкъщи може да аргументи заледяване и разширение на дребни отвори.

Всичко това може да докара до спомагателни проблеми с контрола на влагата и скъпи поправки. Затова е значимо всички стаи да се отопляват еднообразно.

8. Поправете улуци и водосточни тръби

Улуците и водосточните тръби събират дъждовната вода от вашия покрив и я насочват към земята.

Когато тези устройства не са ориентирани настрана от структурата, къщата ви е обект на вреди от вода. Събирането на вода покрай основата на вашия дом е рецепта за злополучие.

Излишната влага може да си проправи път вътре и да аргументи редица проблеми, свързани с влагата. Това елементарно се заобикаля, като се създадат нужните поправки на улуците и водосточните тръби и се подсигурява, че водата е ориентирана допустимо най-далече от вкъщи ви. Поправете тези неща, с цел да се справите бързо и елементарно с влагата вкъщи.

9. Използвайте помпени помпи или парни бариери в пространства за обхождане и изби

Картерната помпа открива нараснали равнища на вода и високи равнища на влага във въздуха и насочва водата надалеч от основата на вашия дом към локален дренаж или друго несъмнено място.

Пароизолацията е материал, който забавя миграцията на влагата. И двете са потребни за изби и пространства за обхождане, които са подложени на нараснали равнища на влага, защото са покрай земята. По този метод ще се отървете от влагата вкъщи.

10. Сол: Естествен обезвлажнител

 влагата вкъщи Топ трикове по какъв начин да се оправим с влагата вкъщи фотография: pinterest

Как работи солта: Солта е хигроскопичен материал, което значи, че може да всмуква влагата от въздуха.

Използване на солта дейно: Поставянето на купи с морска сол във влажни зони може да помогне за абсорбирането на влагата вкъщи.

Помислете за слагане на абсорбатор на влага във вашата къща, с цел да помогнете за битка с непотребната влага и да създадете удобен климат във всяка стая.

Имайте поради тези препоръки, когато живеете в нова и изцяло изолирана къща и проблеми с влагата към този момент няма да пораждат.

Сега, откакто разполагате с 10 ефикасни метода за надзор на влагата, време е да започнете!

Не позволявайте на непотребната влага да управлява дома ви.

Поддържането на идеалния диапазон на вътрешна мокрота от 40–60% с тези потребни препоръки подсигурява, че ще намерите комфорт във всяка стая.

Влагата в дома ви въздейства отрицателно освен на мебелите и стените, само че и спомага за развиването на мухъл и плесен, които основават действителна заплаха за здравето ви и риск от развиване на алергии, проблеми с дихателните пътища и редица болести.

Поради тези аргументи доста семейства водят неравна битка с влагата, питайки се по какъв начин да се отървем от влагата у дома. Независимо какви са аргументите за съществуването на влага – некачествено строителство или изолираност, високо равнище на подпочвените води, несъответстващо стопляне на жилището, недобра вентилация и други, битката с влагата е дълга и сложна, в случай че не знаете по какъв начин да постъпите.

Кажете довиждане на акарите и мухъла!

С тези препоръки към този момент не е нужно да се тревожите за този проблем.Тези препоръки могат да предотвратят влагата и да се отървете от нея елементарно. След като извършите това, най-важното е, че ще има позитивно влияние върху вашето здраве и банковата ви сметка, защото с всички пари, които сте икономисали, няма да купувате багра толкоз постоянно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР