Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на обвиняемия Йосиф

...
Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на обвиняемия Йосиф
Коментари Харесай

Решиха съдбата на обвиняемия за смъртта на таксиджията в София

Софийският апелативен съд промени мярката за неотклонение на обвинения Йосиф Иззе от " задържане под стража " на „ подписка “.

Съдът намира, че от събраните доказателства по делото не може да бъде изработен извод за съществуване на изрично обосновано съмнение, че точно обвиненият Иззе е направил дейности, които да са с в директна връзка с настъпилата гибел на Христо Йорданов.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване, оповестиха от съда.

Конфликтът сред двамата мъже стана на 8-ми октомври т.г., когато лекият таксиметров автомобил, ръководен от умрелия Христо Йорданов се е засякъл с различен автомобил. Починалият и обвиненият слизат от колите и сред тях поражда вербално спречкване във връзка разпоредбите за придвижването по пътищата.

Спречкването прераства във физическа експанзия, като показанията на очевидците не са еднопосочни във връзка с размяната на удари и във връзка с това кой от двамата първи нанася удар на другия.

Физическата разпра е прекратена, като има показания, че това е станало, защото приятелката на обвинения е извикала полиция. Обвиняемият и умрелият водач на такси се върнали по колите си, само че по-късно сбиването е било обновено. Част от очевидците декларират, че са видели по какъв начин лидерът на таксито набира някого по телефона и по-късно идват трима мъже, които дружно с таксиметровия водач стартират да бият обвинения.

Други очевидци, в противен случай, настояват, че обвиненият е нанесъл побой на таксиметровия водач. Биещите се били разтървани от жители и след намесата на полиция. След прекратяване на багра 34-годишният Йорданов паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип установил гибелта му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР