Софийската публика има удоволствието да се наслади на поредния концерт

...
Софийската публика има удоволствието да се наслади на поредния концерт
Коментари Харесай

„КласикАрт“ с прекрасни дестинации и произведения от различни епохи


Софийската аудитория има удоволствието да се наслаждения на следващия концерт на струнен квартет „ КласикАрт “ в камерна зала „ България “ на 11 април от 19 часа.

„ В обстановката на пандемия, за жалост пътешествията на хората стопираха и всички се затворихме у дома. Затова аз и моите сътрудници, взехме решение да озаглавим този план „ Музикално странствуване “. Епохите, които ще представим на нашия концерт, ще ни оказват помощ да се пренесем от Барока в Романтизма, Класиката и Съвремието. За начална точка сме избрали родния град на Хендел, по-късно продължаваме с Бах, Чайковски, Брамс и Мартину “ – сподели виолончелистката от ансамбъла Кристиана Михайлова.

На сцената дружно с музикантите от състава ще бъдат и пианистът Василий Илисавски, перкусионистката Сара Чакърова, деветгодишната виолончелистка Алина Михайлова и осемгодишната пианистка София Митрова. Водещ на концерта на „ КласикАрт “ е Петра Църноречка.

„ КласикАрт “ – струнен квартет и отбор е основан през 2017 година от другари, които желаят да вършат музика по най-хубавия метод! В състава вземат участие Калина Христова (цигулка) – концертмайстор на Софийска филхармония, Евгения Бааджиева-Димова (виола) – лидер на виолите в Симфоничния оркестър на БНР, и Кристиана Алипиева Михайлова (виолончело) – асистент концертмайстор на виолончелите в Софийска филхармония, Явор Добрев (кларинет) – лидер на кларинети в Софийската опера и балет, Михаил Михайлов (валдхорна), първи валдхорнист на Софийската филхармония.

Запазена марка на концертите на „ КласикАрт “ е, че те постоянно са концептуални спектакли с музика, слово, художествено осветяване и специфичен надпис.

В среща по време на подготовката за концерта Кристиана Михайлова, София Митрова, Алина Михайлова и Сара Чакърова в детайли показаха творбите, които ще изпълнят и загатнаха какво да чакаме от тях.

Чуйте какво споделиха в звуковия файл.

/ Интервю на Валерия Христова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР