Софийската градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем за подкуп задържания

...
Софийската градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем за подкуп задържания
Коментари Харесай

Шефът в Гранична полиция, хванат с подкуп, остава в ареста за 72 часа

Софийската градска прокуратура (СГП) притегли като обвинен за рушвет арестувания в петък върховен чиновник на Гранична полиция, заяви държавното обвиняване.

Служителят е изискал рушвет от компания, която доставя механически средства за защита на границата. Полицаи под прикритие и прокурори са изчакали да получи подкупа, след което е задържан в пресечка на бул. Мария Луиза, където се намира постройката на Гранична полиция. Прокуратурата прецизира, че буквите на арестувания са Я. С., а закононарушението, за което е упрекнат, планува от три до 10 години затвор и санкция до 20 хиляди лева

Обвинението по отношение на него е за това, че на 11.11.2022 година за времето сред 17:05ч. - 17:10 ч., в гр. София, наоколо до постройката на Главна дирекция Гранична полиция (ГДГП) - Министерство на вътрешните работи, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние - Началник на бранш в ГДГП - Министерство на вътрешните работи, приел подарък, какъвто не му се следва - парична сума в размер на 2 000 лева от притежател и шеф на компания за това, че е направил деяние по работа като е провел възлагането и осъществяването на социална поръчка със същата компания, осведоми прокуратурата.

Предстои СГП да внесе искане в Софийския градски съд за взимане по отношение на обвинения на мярка за неотклонение задържане под стража. По-рано пред публицисти вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че поисканият рушвет е обвързван с социална поръчка за доставяне с GPS на гранични кучета. Задържаният е шеф бранш, работи по тази поръчка и е желал да му бъде платено, с цел да се реализира избран резултат - да завоюва поръчката несъмнено сдружение.

Според министъра сходни практики са " съществена причина да не бъдат добре обезпечени нашите сили ". " В момента водим ефикасна битка и това няма да бъде последният арест на хора, които се занимават с това, добави Демерджиев ”, представен от Българска телеграфна агенция.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР