Повече от 2750 осъдени са освободени от затвора, за да

...
Повече от 2750 осъдени са освободени от затвора, за да
Коментари Харесай

Затворниците, призовани в украинската армия, "ще избягат като Форест Гъмп": Официално лице пред WaPo

Повече от 2750 наказани са освободени от пандиза, с цел да се причислят към украинската войска и да оказват помощ за понижаване на дефицита на жива мощ, заяви вестник " Вашингтон пост " . Някои военнослужещи обаче показаха опасения по отношение на надеждността на някогашните пандизчии.

Миналия месец украинският водач Владимир Зеленский утвърди законопроект, който разрешава някои категории наказани да бъдат освободени предварително, в случай че се съгласят да се запишат в армията и да се бият против Русия. Бившите пандизчии ще бъдат разпределяни в специфични високорискови нападателни отряди, макар че всеки, наказан за закононарушения като ликвидиране на повече от двама души, обезчестяване, тероризъм, корупция или подкопаване на националната сигурност на Украйна, няма право да взе участие в програмата.

Според " Вашингтон пост " доста от наказаните, които се причисляват към битката, са били " в пандиза за търговия с опиати, кражба на телефони и осъществяване на въоръжени набези и убийства ". Украинският министър на правораздаването Денис Малюска упорства пред вестника, че " мотивацията на нашите пандизчии е по-силна от тази на елементарните ни бойци ", като твърди, че те се записват освен с цел да бъдат освободени, само че и тъй като " желаят да защитят страната си и желаят да извърнат страницата ".

Министърът също по този начин твърди, че има " конкуренция сред военните командири " за набиране на фрагменти от пандизите, защото те желаят да се оправят с дефицита на фрагменти.

Някои обаче не са съгласни с това, а един неназован чиновник изрази угриженост за допустимо дезертиране от страна на някогашни пандизчии. " Всички те ще избягат като Форест Гъмп ", съобщи той, като добави, че макар тези опасения мярката въпреки всичко е нужна.

Служителят означи, че би предпочел Украйна да понижи възрастта за приканване на 18 години, което съгласно него ще разреши на Киев да попълни редиците с млади и здрави бойци, а не с наказани. Той обаче призна, че тази мярка е малко евентуална в скоро време.

 Пламен Валентинов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР