Софийската градска прокуратура отказа да образува наказателно производство по повод

...
Софийската градска прокуратура отказа да образува наказателно производство по повод
Коментари Харесай

Отказаха производство за скандалния запис на ПП

Софийската градска прокуратура отхвърли да образува наказателно произвеждане във връзка записа от партийно заседание на „ Продължаваме промяната “. Това оповестиха от прокуратурата, представени от Българска телеграфна агенция.

На 26 май в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в София депутатът Радостин Василев пусна запис, за който твърди, че е от онлайн съвещание на Националния съвет на „ Продължаваме промяната “.

По време на конференцията Василев съобщи, че записът е от 21 май, неделя.

След това прокуратурата бе сезирана и стартира инспекция за закононарушения срещу републиката.

В разпореждане наблюдаващият прокурор е записал, че липсват задоволително данни за осъществено закононарушение.

От „ Възраждане “ оповестиха, че ще апелират отхвърли на Софийската градска прокуратура да образува досъдебно произвеждане по сигнала им за съдържащото се в изтеклия в медиите аудиозапис от съвещание на Националния съвет на „ Продължаваме промяната “.

От партията оповестиха, че не одобряват претекстовете в постановлението на наблюдаващия прокурор, че липсват задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент по Наказателния кодекс.

Записът бе публикуван в края на май м.г. от депутата Радостин Василев. В него се обсъждаха опциите за сформиране на държавно управление в границите на 49-ия парламент, както и назначенията в службите за сигурност и в регулаторните органи.

Подателите на сигнала от парламентарната група на „ Възраждане “ ще апелират постановлението, издадено след шестмесечна инспекция, пред Софийската апелативна прокуратура.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР