Софийска света митрополия излезе с остра реакция след нов видеоклип

...
Софийска света митрополия излезе с остра реакция след нов видеоклип
Коментари Харесай

Фолк певица танцува полугола в храм! Софийската митрополия: Видеото е в разрез с християнския морал!

Софийска света митрополия излезе с остра реакция след нов видеоклип на компанията „ Пайнер “, съдържащ подиуми на опозоряване на храм от Софийска епархия.

 

Митрополията твърди, че това е направено без единодушието на Българската православна черква.Оттам допълват, че клипът е в изострен прорез с християнския морал, възприетите от обществото правила и е в нарушаване на закона.

 

„ Посоченото аудиовизуално произведение е снимано на територията на православен храм „ Свети Петър и Павел “ в местността „ Петров Кръст “, с. Ковачевци, Община Самоков, без единодушието на Българската православна черква и без в никакъв случай и по никакъв мотив нейни представители да са били уведомявани или да им е било желано позволение за това.

Многократно проявление в творбата като емфатичен акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, проявяващ еротика директно пред и под кръста на купола му, съставляват непристойни дейности, оскверняващи храма и признака на християнската религия – Светия Кръст “, се споделя в позиция на Софийска света митрополия.

 

„ Има неведнъж проявление на разголената женска фигура. Един от изпълнителите е стъпил на камбанарията на храма и извършва танц, проявяващ еротика директно пред и под кръста на купола му “, пишат от там на интернет страницата си. 

 

Поп фолк клипът е на изпълнителите Лорена и Джордан. Видеото към песента им „ Крадена обич " е снимано на територията на православен храм „ Свети Петър и Павел “ в местността „ Петров Кръст “ в самоковското село Ковачевци.

 

Припомняме, че преди броени дни друга родна изпълнителка - поп певицата Рут Колева, пък снима провокативна фотосесия съвсем без облекла върху Паметника костница в Панагьорище.

 

Последва вълна от институционални и публични реакции - всички, осъждащи държанието й. Въпреки че Колева се извини, постъпката й бе разтълкувана като жестоко посягане върху българската история. 
 
Вижте цялостния текст на отвореното писмо:

 



Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР