Софийска градска прокуратура отговори на по отношение на отказа на

...
Софийска градска прокуратура отговори на по отношение на отказа на
Коментари Харесай

СГП: Отказът за образуване на производство за депутата от списъка на МВР е детайлно мотивиран

Софийска градска прокуратура отговори на във връзка с отхвърли на държавното обвиняване да образува обвиняване по случая с нарушилия карантината си народен представител от на трупчета в прокуратурата след предадени на държавното обвиняване преписки от полицията, който през вчерашния ден беше оповестен от Министерството на вътрешните работи.

СГП излага последователност на обстоятелствата по случая. На 21 февруари 2022 година в Софийска градска прокуратура била формирана кореспонденция по изпратени материали от заместник-министъра на Министерство на вътрешните работи, касаещи за нарушение на карантина от народен представител от 47-то Народно заседание. По случая била осъществена персонална инспекция от прокурор в СГП. Приобщени били и материали от инспекция на ОДМВР-Варна.
 Гешев, Фандъкова, депутати и някогашни министри са в листата на Министерство на вътрешните работи
Гешев, Фандъкова, депутати и някогашни министри са в листата на Министерство на вътрешните работи

Преписки има против " Напоителни системи ", " Автомагистрали " и Националното ТОЛ ръководство

Било открито, че на 24 януари 2022 година националният представител си направил цялостни кръвни проучвания, както и антигенен тест за COVID-19. Резултатът бил негативен. От диалога си с лаборантите схванал, че е добре да си направи още веднъж тест след два дни. На 26 януари 2022 година сутринта обадил в поликлиниката, откъдето му изпратили доктор, който да го тества на място. В дома му пристигнала лекарка, която направила проучването с антигенен тест, който бил слаб и не давал безапелационни резултати. За да не бъде застрашено здравето на други хора, по експлицитна молба на депутата пробата бил записан като позитивен.

С наставление от 27 януари 2022 година на РЗИ-Варна националният представител подложен под домашна карантина за интервала от 26 януари до 4 февруари 2022 година Предписанието за изолацията не било връчено персонално на депутата, само че му било обявено по телефона.
 Прокуратурата не била длъжна да държи в течение Министерство на вътрешните работи
Прокуратурата не била длъжна да държи в течение Министерство на вътрешните работи

Обвиняват Рашков в нарушение презупцията за непорочност

На 28 и 31 януари и на 1 февруари той още веднъж си направил проби, като резултатите били негативни. на 1 февруари 2022 година депутатът, който се чувствал добре и не проявявал болестни признаци, напуснал дома си и взел участие в две съвещания на Районен съд-Варна .

С разпореждане на прокурор в СГП от 28 март 2022 година е отказано образуването на досъдебно произвеждане. " Прокурорът в детайли е изложил всички условия по случая и е направил изчерпателен и обширен юридически разбор на откритата фактическа конюнктура, като е стимулирал детайлно извода си по отношение на липса на съображение за формиране на досъдебно произвеждане ", декларират от Софийска градска прокуратура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР