София. За поредна година Първа САГБАЛ Света София“ възобновява кампанията

...
София. За поредна година Първа САГБАЛ Света София“ възобновява кампанията
Коментари Харесай

Безплатни прегледи по репродуктивно здраве ще се проведат в първа САГБАЛ „Света София“ през юни

София. За поредна година Първа САГБАЛ „ Света София “ възобновява акцията за безвъзмездни прегледи, ориентирани към репродуктивното здраве на българите. В интервала 1 юни – 14 юли 2022 година двойките ще имат опция да се съветват със експерти по репродуктивно здраве изцяло гратис. Това оповестиха от болничното заведение .
Кампанията е ориентирана както към млади учащи хора (студенти и докторанти) в границите на програмата „ Въпрос на диалог и обзор ”, по този начин и към двойки над 40-годишна възраст по програмата „ 40+ ”.
Кампанията за млади учащи хора „ Въпрос на диалог и обзор ” се осъществявас поддръжката на Столичната община, Фондация „ Искам бебе “ и Сдружение „ Зачатие “. Основните цели на акцията са възстановяване на репродуктивните благоприятни условия на младежите на България, информиране на младото потомство за репродуктивното и половото здраве и по какъв начин това се отразява на репродуктивното им бъдеще, както и насърчаване на раждането на първо дете преди 30-годишна възраст. В рамките на програмата има опция за даване на финансова помощ посредством преференциални цени за двойките с репродуктивни проблеми, като условието е най-малко единият от двамата да е учащ.
Програмата „ 40+ “ е ориентирана главно към пациентки на възраст над 40 години, само че от нея могат да се възползват и по-млади дами с прибързано понижен яйчников запас.
Безплатните прегледи за дамите ще се проведат посредством следните действия: попълване на въпросник; диалог със експерт по репродуктивна медицина, ембриолог, андролог; обикновен гинекологичен обзор, включващ наложително безвъзмезден ултразвук. Консултациите при мъжете включват безвъзмездна спермограма, попълване на въпросник, диалог със експерт и разбор на спермограма. При нужда в прегледите ще бъдат включвани и други експерти – мамолог, психотерапевт и други При определяне на здравословен проблем, съветваните ще бъдат насочвани за следващо диагностично уточняване и лекуване.
За безплатните прегледи и съвещания не се изисква направление от персоналния доктор или различен медицински документ. Те ще се правят всеки работен ден от 10:00 до 13:30 часа. Необходимо е авансово записване на тел: 0889974854; 02/ 447 02 63; 0878 20 52 53.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР