София. Трябва да обърнем сериозно внимание на качеството на образованието

...
София. Трябва да обърнем сериозно внимание на качеството на образованието
Коментари Харесай

Мукаддес Налбант, ДПС: Трябва да обърнем сериозно внимание на качеството на образованието в България

София. Трябва да обърнем съществено внимание на качеството на образованието в България. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ по бТВ Мукаддес Налбант, четвърта в листата на Движение за права и свободи в 9 МИР Кърджали.

„ Има доста фактори, които дефинират качеството: финансирането, квалификацията на учителите, материалната база. Да, доста е направено във връзка с материалната база, само че не можем да приказваме единствено за качеството на материалната база. Трябва това да бъде фактор, който подкрепя качеството на образованието. Иска ми се да има еднообразно отношение към всички учебни заведения. По данни на Европейската комисия разликата сред знанията на децата в града и знанията на децата по селата е 113 пункта “, уточни тя.

Според Налбант МОН би трябвало да стартира да прави политики и да има съдействие с интернационалните организации.

„ Сега министерството се занимава с всеки един подробност от просветителната система. Да не приказваме за районните ръководства, а пък за шефовете още повече. В Кърджалийска област има 71 учебни заведения. Едно от тях е духовно. От тях 67 шефа са членове на ГЕРБ, моят зов към всички политици е да не политизираме образованието и управлението да бъде ангажирано с професионалните си отговорности “, добави кандидат-депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР